Γιώργος Γεραπετρίτης: Οι πολίτες θέλουν μέρισμα από την ανάπτυξη

Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία» εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «οι πολίτες ακούνε συνέχεια για ανάπτυξη και δικαιολογημένα θέλουν ένα μέρισμα από αυτήν. Πρέπει να γίνουν πράγματα στον τομέα της ακρίβειας και του πληθωρισμού».

Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 αν η κυβέρνηση θα αλλάξει προσανατολισμό είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας. Λάβαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Σε κάποιους που είχαν έπαρση, κόπηκαν τα φτερά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένες πολιτικές».

Όσον αφορά το γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ σε είδη βασικών αναγκών, ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε δύο λόγους: «Αφενός γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η μείωση αυτή θα φτάσει στους πολίτες και αφετέρου γιατί θα επιφέρει μια μείωση εσόδων που θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης».

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντείνουμε τον αγώνα κατά της αισχροκέρδειας με συνεχείς και σαρωτικούς ελέγχους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών «μόνο η ΝΔ μίλησε για την Ευρώπη κατά της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» και παρατήρησε ότι η έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης είναι κακό καταρχήν για τη χώρα και βέβαια και για κάθε κυβέρνηση «που κανονικά θα πρέπει να αισθάνεται πίεση».

«Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα της στις εκλογές κι αυτό το μήνυμα ήταν ορατό και πριν κλείσουν οι κάλπες», υπογράμμισε ο κ. Γερπαετρίτης και πρόσθεσε: «το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μας στοίχισε γιατί έγινε μια υπερπροβολή, την ώρα που ο κόσμος αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης και δυσανασχετούσε όταν πήγαινε στο σούπερ μάρκετ. Κατά τα άλλα ήταν ένα απαραίτητο νομοσχέδιο και ήταν και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα