Γιώργος Μαυρωτάς: ΓΓΑ με γερές πλάτες (στήριγμα σε Τσίπρα και Κοτζιά…)

Η κυβέρνηση τοποθέτησε γγΑ αυτόν που έλεγε στον Μητσοτάκη «φέρε πίσω τα λεφτά από τα δάνεια των κομμάτων» και έβαλε πλάτη στους Τσίπρα και Κοτζιά, για τις Πρέσπες

Ωραίος ο Γιωργάκης ο Μαυρωτάς. Κομψευόμενος, επιστήμων, χημικός μηχανικός, αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Και σοφιστικέ γυαλί, το σημαντικότερο δηλαδή.

Έχει έναν τουπέ ο Γιωργάκης. Δεν περνάει απαρατήρητος στον δρόμο. Πολίστας παλιά, πήγε, λέει, σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αν δεν κάνει αυτός για τη ΓΓΑ, τότε ποιος κάνει, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Ξέρετε κανέναν αναπληρωτή καθηγητή Πολυτεχνείου που να μην είναι ικανός να ηγηθεί του αθλητισμού; Αλλού είναι το θέμα μου.

Επωφελής η συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Ποταμίσιος Μαυρωτάς. Κι εγώ δεν σταματάω ότι έκανε δηλώσεις κατά του ίδιου του Μητσοτάκη, «φέρτε πίσω τα λεφτά από τα δάνεια». Άλλο πράγμα είναι αυτό.

Πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Ποτάμι, πάει και δεν ξαναγυρίζει, τέτοια του έλεγαν να πει, τέτοια έλεγε ο Γιωργάκης. Το ποίημα. Και γίνονται οι εκλογές, η ΝΔ κατεβαίνει με σύνθημα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και ο Γιωργάκης στην κόντρα και υπέρ του Τσίπρα και του Κοτζιά. Και τον βάζουνε γγΑ τον Γιωργάκη. Άλλοι στην αγορά δεν υπήρχανε. Μόνο ο σοφιστικέ Γιωργάκης.

Όταν, δηλαδή, οι νεοδημοκράτες ψήφιζαν τη ΝΔ, είχαν στο μυαλό τους ότι ο Μαυρωτάς θα ήταν ο νέος γγΑ; Δεν νομίζω. Είναι, όμως, και το άλλο. Το είπε ο ίδιος ο Μαυρωτάς στο ράδιο. Τον πήρε τηλέφωνο ο Μητσοτάκης και του είπε ότι τον θέλει για γγΑ. Μάλιστα.

Και δέχτηκε. Και ρωτάω τώρα εγώ. Έχεις σούρει ένα κάρο πράγμα στη ΝΔ και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Διαφωνείς με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Τότε, γιατί δέχεσαι τη θέση, ρε Γιωργάκη;

Περασμένα – ξεχασμένα κι όλα στο χιόνι; Αυτά τα κάνουνε οι νταραβεριτζήδες, όχι εσύ που είσαι λαμπάδα στις πολιτικές σου πεποιθήσεις κι επιστήμων άνθρωπος. Δεν είσαι απ’ αυτούς που κοιμήθηκαν με το ένα κόμμα και ξύπνησαν με το άλλο.

Να πω ότι το κάνεις για το μεροκάματο, να το καταλάβω. Δύσκολες εποχές. Τίναξε τα πέταλα το Ποτάμι, να είμαστε καλά να το θυμόμαστε, πάει και το οχτάρι χιλιάδες τον μήνα από το έδρανο. Ο Μαυρωτάς, όμως, είναι επιστήμων άνθρωπος, δεν είναι κανένας χτεσινός.

Κι έχει την πολιτική του ιδεολογία. Μακριά από τη δεξιά, σου λέει. Από τη μία, κάτω η δεξιά, κι από την άλλη, ζήτω η δεξιά, μόλις του τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης. Σταθερότητα, δηλαδή. Απαρέγκλιτος ο Γεώργιος.

Άντε, σου λέω εγώ, πάει να δώσει μια συνέντευξη ο Γιώργος και τον ρωτάει ο δημοσιογράφος, «τι λέτε, κύριε γενικέ, για τη συμφωνία των Πρεσπών;». Τι θ’ απαντήσει ο Γιώργος;

Ότι στηρίζει τον Τσίπρα και τον Κοτζιά που την υπέγραψαν; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αυτό έχω να σου πω εγώ. Ή μήπως ο Γιώργος το έχει διασφαλίσει ότι δεν θα τον ρωτάνε τέτοια πράγματα που κάνουνε τζιζ;

Ο Μαυρωτάς, λέει το ρεπορτάζ, θ’ ασχοληθεί με πράγματα «χαμηλής πολιτικής», ως γγΑ. Τι θα πει «χαμηλής πολιτικής», ρε, σοβαρά μιλάμε τώρα. Τέτοια πολιτική κάνουνε οι παρατρεχάμενοι των υπουργών και των πρωθυπουργών.

Είναι να γίνει μια συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη. Οι της χαμηλής θα ψάξουν να βρουν εστιατόρια, πότε φτάνει το αεροπλάνο και ποιο είναι το αντικείμενο. Μόνο σε τίτλους. Δεν δίνουν λύσεις αυτοί οι χαμηλοί. Τέτοιος θα είναι ο Γιώργος;

Με τα ερασιτεχνικά αθλήματα και αγωνίσματα θ’ ασχοληθεί ο Μαυρωτάς, αυτό είπε στο ράδιο. Με την ξιφασκία, το σκουός, το κέρλινγκ, το καράτε και το μπάντμιντον. Πρέπει να δώσει ώθηση σ’ αυτά τα αθλήματα.

Δεν μπορεί μια χώρα ευρωπαϊκή, όπως η Ελλάδα, να μην έχει καλούς αθλητές στο τραμπολίνο. Αμαρτία από τον Θεό. Είναι δυνατόν να μην έχει καλή εθνική ομάδα κρίκετ; Αυτά τα πράγματα θα κληθεί να φτιάξει ο Γιωργάκης ο Μαυρωτάς.

Έχει σπουδάσει και επιχειρησιακή έρευνα, θα τα καταφέρει. Αυτό έχω να πω εγώ. Η Ελλάδα με τον Μαυρωτά επικεφαλής θα μάθει και χόκεϊ επί χόρτου και ράγκμπι σέβενς και βασκική πελότα αν γίνει Ολυμπιακό άθλημα. Γι’ αυτό υπάρχει εκεί ο Γιώργος. Για την αναβάθμιση όλων των αθλημάτων.

Ο Βάγγος την έχει άσχημα

Τον Βάγγο τον Γραμμένο δεν τον κάλεσαν οι επίτροποι στην κουβέντα που έκαναν με τον Αυγενάκη. Τον στηρίζουν μεν, αλλά δεν τον κάλεσαν δε. Κι ας λέει ο Βάγγος ότι έχει βρει καλή χημεία, ειδικά με τον Λάκοβιτς.

Να σου πω γιατί δεν τον κάλεσαν; Γιατί ο Βάγγος δεν θα παίξει μπάλα την άλλη χρονιά. Τώρα, θα πεις, σάμπως έπαιζε την προηγούμενη; Αραχτός ήτανε στο γραφείο, μήπως και βαρέσει το τηλέφωνο, να το πιάσει αμέσως μην του πούνε από τη Θεσσαλονίκη ότι κάπου νταραβερίζει και δεν είναι εκεί. Τηλεφωνητής κανονικός.

Το παιχνίδι θα το παίξει ο Αυγενάκης. Γι’ αυτό πήγανε εκεί Λάκοβιτς, Άντζελο και σία. Δεν είναι τίποτα κορόιδα οι FIFAτζήδες/UEFAτζήδες. Ξέρανε ότι ο Βάγγος ήτανε ο «yes man» του Βασιλειάδη. Γιατί τύχαινε να είναι κι από το ίδιο κόμμα, άσχετα που ο Βάγγος δεν το είπε ποτέ. Τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, ο Βάγγος την έχει δύσκολα. Θα επανέλθουμε.

 

Διαβάστε επίσης