Γιώργος Τσίπρας: «Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική»

Αντιδράσεις πυροδότησε η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα περί επαναφοράς της απλής αναλογικής με τη ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας

Νέα αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής με τη ΝΔ να κατηγορεί την Κουμουνδούρου για άρνηση να αποδεχτεί την πραγματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ υπερασπίστηκε την απλή αναλογική ως το δημοκρατικότερο σύστημα εκλογής που ευνοεί τη συνεννόηση των κομμάτων. «Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου αλλά και γιατί “σπρώχνει” τα κόμματα σε μια συναίνεση και μια συνεννόηση», είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «θα την επαναφέρουμε (την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω».

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή τη φορά που εφαρμόστηκε η απλή αναλογική «κάηκε» από τα κόμματα της αριστερά με πρώτο το ΚΚΕ ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έφερε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης».

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναφέρει στο τραπέζι ένα εκλογικό σύστημα που απέρριψαν οι πολίτες και σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές»

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα», επισημαίνει η ΝΔ σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ υπαίτιο για το ότι η χώρα δεν έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και τονίζει ότι «οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα