Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα ζητούν πέντε αλλαγές στην Premier League

Oι προπονητές Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα αντίστοιχα, ξέσπασαν ζητώντας την επαναφορά των πέντε αλλαγών στην Premier League.

“Μιλήσαμε με τον Γιούργκεν Κλοπ για το πώς θα παλέψουμε ξανά για τον κανονισμό με τις 5 αλλαγές. Σε όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο εφαρμόζεται ο κανόνας των πέντε αλλαγών αλλά εδώ πιστεύουμε πως είμαστε πιο ξεχωριστοί άνθρωποι.

Είναι καταστροφή. Είναι πολύ απαιτητικό όλο αυτό για τους παίκτες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Premier League δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Σε όλο τον κόσμο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες σε μία ασυνήθιστη κατάσταση”, τόνισε ο Καταλανός τεχνικός, με τον Γιούργκεν Κλοπ, να συμμερίζεται τις παραπάνω απόψεις και να προσθέτει από την πλευρά του:

“Δεν είναι αβαντάζ για κάποια ομάδα να μπορεί να κάνει πέντε αλλαγές, είναι αναγκαιότητα. Συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες. Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται εδώ”.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας στέκεται στο πλευρό των δύο προπονητών.

Η αλλαγή του κανονισμού (από τρεις αλλαγές που ισχύει σε πέντε) μπορεί να γίνει μεσούσης της σεζόν, αρκεί μια ομάδα να κάνει την πρόταση και αυτή να γίνει δεκτή από τουλάχιστον 14 από τις 20 που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αριθμός (14), ωστόσο, ο οποίος δεν συγκεντρώθηκε τις δύο προηγούμενες φορές (11 ομάδες ήταν υπέρ των πέντε αλλαγών την τελευταία φορά) με αποτέλεσμα την απόρριψή της.

Το Sky Sports εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει κάποια ομάδα σε τέτοια πρόταση εάν δεν είναι βέβαιη ότι θα έχει τη συγκατάθεση των περισσοτέρων για να φθάσει των αριθμό των 14.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα