Γιούρκας και Φύσσας βράβευσαν την ελληνική ομάδα Mini Football κι έκαναν αποκαλύψεις

Στη χώρα που πάτησαν στην κορυφή της Ευρώπης με την εθνική μας ομάδα και διέπρεψαν ποδοσφαιρικά σε Πόρτο και Μπενφίκα, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τάκης Φύσσας, φιλοξενήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα SOCCA World Cup, στο οποίο παίρνουν μέρος ομάδες Mini Football απαρτιζόμενες από φοιτητές.

Οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης βραβεύοντας την ελληνική ομάδα που έφθασε στους 16 της διοργάνωσης, μίλησαν για την δική τους… σπουδαστική πορεία, αλλά και το θαύμα του EURO 2004.

Η Ελληνική Ομάδα υπό την επίβλεψη του προπονητή Ανδρέα Ντρένοβα, μέλος του τεχνικού τιμ της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, σχηματίστηκε από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 5×5 Φοιτητών και Σπουδαστών “Gillette Unileague”. O πρώτος σκόρερ Σάκης Τζανέτος, ο αρχηγός Δημήτρης Καραβίδας, ο Χρύσανθος Λευκαρίτης και η παρέα τους μίλησαν για το αληθινό ποδόσφαιρο, αυτό που δεν έχει τις… επιπτώσεις του επαγγελματισμού και ρώτησαν τους Σεϊταρίδη και Φύσσα για τις δικές τους εμπειρίες στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν φοιτητές οι οποίοι είναι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο που φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, ξύπνησε μνήμες από την πορεία της εθνικής ανδρών και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας σε ποδοσφαιριστές που σπουδάζουν, έκαναν αποκαλύψεις για την δική τους πορεία ως μαθητές και σπουδαστές κι έστειλαν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου νόμιζε πως πάω καλά στα μαθήματα. Του έλεγα ψέματα ότι μπορεί να περάσω στις Πανελλαδικές. Είχα παραδώσει όμως λευκή κόλα στα Μαθηματικά. Δύσκολα συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός και η μόρφωση μαζί. Η συμβουλή μου για το κάθε παιδί είναι να κάνει αυτό που αγαπάει. Να τα ζυγίσει καλά όμως πριν αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας. Αν προτιμήσει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του ν’ αφήσει τις σπουδές του. Αυτό όμως είναι δίκοπο μαχαίρι. Γιατί αν δεν πετύχει, τότε μπορεί να φθάσει σε μια ηλικία και να μείνει ξεκρέμαστος επαγγελματικά. Εκτός αν είναι τόσο μάγκας που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Να παίξεις μέχρι τα 30 σου επαγγελματικά και μετά να σπουδάσεις. Εγώ πάντως δεν μπορούσα να το κάνω».

Ο Τάκης Φύσσας έδωσε μια άλλη διάσταση:

«Δεν μπορείς να σταματήσεις τα όνειρά σου. Κάνε την προσπάθεια, αλλά να ξέρεις ότι οι δυσκολίες που θα συναντήσεις μπροστά σου είναι μεγάλες. Εγώ ήθελα να μπω στο Πολυτεχνείο. Τελικά πέρασα στο ΤΕΙ Πειραιά στην ηλεκτρολογία. Πήγα 2-3 χρόνια, αλλά ποτέ δεν πήρα πτυχίο. Ήμουν 19 όταν είπα στον πατέρα μου πως αν ξεχωρίσω στο ποδόσφαιρο θα συνεχίσω. Διαφορετικά θ’ ασχοληθώ με τις σπουδές μου. Ξεχώρισα και τράβηξα τον δρόμο μου στο ποδόσφαιρο. Οι γνώσεις σίγουρα προσφέρουν γιατί βλέπεις ακόμη και στο γήπεδο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι όμως οι γνώσεις που παίρνεις σε ένα Πανεπιστήμιο. Ο Γιούρκας για παράδειγμα μιλάει πέντε γλώσσες. Είναι κέρδος αυτό και πάντα χρησιμεύει».

Τα λόγια του Ότο

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αναπολώντας τις συμβουλές του Ότο Ρεχάγκελ είπε:

«Ο Ρεχάγκελ μας έλεγε τότε και μεις δεν το πολυκαταλαβαίναμε. Χαρείτε το ποδόσφαιρο όσο παίζετε γιατί μετά σας περιμένει η κανονική ζωή. Όταν σταματήσαμε καταλάβαμε πόσο δίκαιο είχε. Μου έλειπαν τα παιχνίδια, η προετοιμασία, η εθνική, το Champions League και περισσότερο τα ταξίδια, το φαγητό, η παρέα… Δεν το χωνεύεις ποτέ όταν σταματάς το ποδόσφαιρο. Τα πρώτα δύο χρόνια δεν είχα δει ούτε αγώνα στην τηλεόραση. Ήθελα να πετάξω την τηλεόραση από τα νεύρα μου που δεν ήμουν εκεί. Τώρα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με κάποιο φιλικό…».

Ο Τάκης Φύσσας πρόσθεσε από τη δική του μεριά κάτι ανάλογο:

«Ποτέ δεν ξεπερνιέται η αποχώρηση από την ενεργό δράση. Στην αρχή είναι πολύ δύσκολο. Σα να περνάς μια περίοδο πένθους. Όταν βγεις από τις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και ξέρεις ότι δεν θα βρεθείς ξανά εκεί, είναι σοκαριστικό. Λες δεν γίνεται να μην ξαναπαίξω. Ρίχνεις μεγαλύτερο βάρος στην οικογένειά σου, ή σε άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν είναι όμως σαν τη χαρά του παιχνιδιού».

Ο Δημήτρης Σταράκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Unileague τόνισε: «Η Gillette Unileague στηρίζει το αληθινό ποδόσφαιρο. Κι αληθινό είναι το ποδόσφαιρο της γειτονιάς, με την παρέα που μαζεύεται, παίζει μπάλα, τα δίνει όλα και ζει τη στιγμή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Η χαρά της συμμετοχής, η απόλαυση της παρέας και το πάθος για διάκριση είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το αληθινό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που στηρίζουν η Gillette και το Old Spice, το αληθινό ποδόσφαιρο που θέλουμε και που θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε».

Σχετικά με το Πρωτάθλημα “Gillette Unileague”

Η Unileague είναι ένα φοιτητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5, το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα πριν από 17 χρόνια και γρήγορα εδραιώθηκε ως θεσμός στην φοιτητική άθληση σε ολόκληρη την Ελλάδα. αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου μέσω της συμμετοχής, στο SOCCA World Cup. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε χρόνο τις 400 ομάδες με συνολικά 5.000 περίπου άτομα να εξασφαλίζουν την ποδοσφαιρική τους εμπειρία από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο. Σε αυτήν την πορεία, αρωγός του πρωταθλήματος είναι ο μεγάλος χορηγός, η Gillette και ο χρυσός χορηγός, το Old Spice. Ειδικά αυτή τη χρονιά, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Πύργο και Ιωάννινα. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στο Ρέθυμνο και η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει την πρόκρισή της στο παγκόσμιο φοιτητικό τουρνουά “World Unileague”, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το διηπειρωτικό κύπελλο του φοιτητικού αυτού θεσμού. Παράλληλα με τη “Gillette Unileague” στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και τα πρωταθλήματα μπάσκετ Gillette Unibasket και τένις (Gillette Unitennis), τα οποία έχουν τη δική τους αίγλη και προσελκύουν τους νέους που αγαπούν αυτά τα αθλήματα. Στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές της χώρας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα