Γηροκομείο Βόλου: Εντοπίστηκαν 9 κρούσματα ενώ 35 εργαζόμενοι είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό

Στο γηροκομείο φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Βόλου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα κρούσματα κορωνοϊού -ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιστατικά αφορούν έξι ηλικιωμένους -η μία ηλικιωμένη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από υπόδειξη του ΕΟΔΥ- και 4 εργαζόμενους της μονάδας.

Όπως λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος, η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, ένα ποσοστό που φτάνει το 65%. Μόνο πέντε από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας», τονίζει ο κ. Πάνος. Σημειώνεται ότι σήμερα στο γηροκομείο φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το ποιες είναι θα είναι οι ενέργειες της διοίκησης του γηροκομείου για τους αντιεμβολιαστές εργαζόμενους, ο κ. Πάνος σημείωσε πως το κράτος έκανε σχετικές ανακοινώσεις χθες. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Διαφορετικά όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, θα κληθεί να απέχει από την εργασία του και θα παύεται η καταβολή του μισθού του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα