Γκαγκάτσης: «Γιατί να πάρουν λεφτά οι Μεσογειακοί Αγώνες;»

Η κουβέντα στη Γ.Σ. της ΕΠΟ πήγε και στα λεφτά του στοιχήματος και στην κατανομή αυτών, με τους Μάκη Γκαγκάτση, Κώστα Καραπαπά και Γιώργο Κοσμά να παίρνουν τον λόγο.

Tο θέμα τέθηκε και στη σημερινή Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, μετά το χθεσινό (2/2) Δ.Σ. της Super League, με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να τοποθετούνται σχετικά.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ανέφερε ότι:

«Γίνεται κεντρικά από το κράτος από τα έσοδα του στοιχήματος (σ.σ. η μοιρασιά των χρημάτων). Αυτή η ιστορία είχε αρχίσει από την Super League που αποτελούν το 90% των δελτίων. Τα θέατρα επιδοτούνται το ποδόσφαιρο όχι. Τα 64 εκατομμύρια γίνεται διανομή, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό.

Υπάρχει συγκεκριμένη ΚΥΑ. Είναι το ίδιο κομμάτι, κάποιος θα πάρει μεγαλύτερο και κάποιος θα χάσει. Τα χρήματα είναι πόροι του υπουργείου οικονομικών. Ο μηχανισμός έχει δύο στάδια, ο πρώτος είναι του υπουργείου οικονομικών.

Από το 50% του επαγγελματικού αθλητισμού παίρνουμε το 25%. Οι φίλαθλοι των ομάδων μας είναι 25%. Εμείς των μεγάλων ομάδων μάλιστα δεχόμαστε να μοιραστούμε το ίδιο με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας μας γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε. Εμείς γιατί να ψηφίσουμε αυτό;»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, σημείωσε:

«Είμαστε εδώ οι τέσσερις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Οι δέκα ομάδες που θα πάρουν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ δεν είναι εδώ για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Με την SL2 δεν έχουμε τίποτα, μακάρι να πάρουν τα 8,5 εκατομμύρια που τους υποσχέθηκαν αρχικά, αλλά δεν γίνεται να κοπούν τα δικά μας λεφτά. Αν παίρναμε ένα εκατομμύριο και 280.00 από τις Β ομάδες, εμάς η διαφορά μας είναι μόνο 200,000 με το τωρινό και δεν είναι μεγάλο θέμα. Παρ’ όλα αυτά εμείς εδώ είμαστε και οι άλλοι λείπουν.

Δεν γίνεται να πλακωνόμαστε με τις ομάδες της SL2 που οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους δικαιολογημένα. Γιατί να παίρνουν χρήματα οι Μεσογειακοί Αγώνες από αυτό τον κωδικό; Πρέπει να συντονιστούν οι ομάδες της SL2 για να αντιδράσουν; Να δίνονται χρήματα στους Μεσογειακούς που γίνονται στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού εν μέσω προεκλογικής περιόδου;»

Με τον α’ αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά να σχολιάζει:

«Εμείς δεν έχουμε καμία αντιδικία με την SL2 διαφωνούμε με την πρακτική του υφυπουργού. Αντιλαμβανόμαστε ότι με 60.000 δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ομάδες της SL2. Δεν γίνεται να μοιράζει αυτά τα λεφτά στους Μεσογειακούς».

Τέλος, ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε πως θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, με βάση την υφιστάμενη ΚΥΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα