Γκαρίντσα: Ο έρωτας με την Έλσα Σοάρες

Ποια… Πρωτοχρονιά; Η εκρηκτική παρουσιάστρια Φλοριάνα Μεσσίνα… ζητά να γυρίσει στη Μύκονο για καλοκαιρινές διακοπές

Ο Μανέ παντρεύτηκε δύο φορές, αλλά είχε και πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Στη διάρκεια της ζωής του αναγνώρισε επίσημα 14 παιδιά: τις οχτώ κόρες του από τον πρώτο του γάμο με τη Ναΐρ, τον Γκαριντσίνια (με την Έλσα Σοάρες), δυο με την Ιράσι, ένα με τη Βαντερλέια, έναν γιο από τη Σουηδία, τον Ουλφ Λίνμπεργκ, και τη Ροσάνχελα μετά από εξέταση DNA. Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του υπήρξε η δεύτερη σύζυγός του, Έλσα Σοάρες, μια τραγουδίστρια-μύθος της σάμπας που είχε συνεργαστεί και με τον Λούις Άρμστρονγκ.

Τη γνώρισε λίγο πριν το Μουντιάλ του 1962. Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ο Γκαρίντσα χωρίζει τη γυναίκα του και μητέρα των οκτώ παιδιών του και προκαλεί τη λαϊκή κατακραυγή – κύριος στόχος η αντροχωρίστρα Έλσα.

Το 1973 είναι μια χρονιά σημαδιακή: τον Δεκέμβριο, 130.000 θεατές θα γεμίσουν το Μαρακανά για να τον δουν να αποχαιρετά το ποδόσφαιρο, σε ένα ματς ανάμεσα σε μια ομάδα ξένων –όχι και τόσο– επιλέκτων και την Εθνική Βραζιλίας. Την ίδια χρονιά, ένα βράδυ οδηγεί μεθυσμένος και προκαλεί τον θάνατο της μητέρας της Έλσας. Είναι βίαιος, ακούγεται πως τη χτυπά. Ο Πελέ θα θυμηθεί ακόμη μια ιστορία από τα αποδυτήρια της Εθνικής Βραζιλίας, τον Γκαρίντσα να φτάνει με ένα ρεβόλβερ στην προπόνηση, μετά από έναν καβγά με την Έλσα. Μένουν παντρεμένοι μέχρι το 1982, αλλά εκείνη φεύγει από το σπίτι πολύ νωρίτερα, λίγο μετά τη γέννηση του γιου τους το 1977.

Ο μικρός Γκαριντσίνια έχασε τη ζωή του σε ηλικία 9 χρονών. Το αυτοκινητικό δυστύχημα συνέβη στον δρόμο για τον τάφο του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα