Γκαρσία για ΠΑΟΚ: “Αυτό ήταν το λάθος μου”

Οριστική φαίνεται ότι είναι η απόφαση του Πάμπλο Γκαρσία να μην δεχτεί την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη και να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Δεν πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για την ανάλυση όσων είπε σε Μέσο της πατρίδας του στην Ουρουγουάη…

«Δούλεψα για πέντε χρόνια στις ακαδημίες. Ξεκίνησα στην Κ17 ως βοηθός, είχα μια δύσκολη χρονιά στην Κ19 και μετά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και αήττητες κατακτήσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι νίκες στις ακαδημίες δεν μετράνε γιατί ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις ποδοσφαιριστές, αλλά για εμένα έχουν αξία, καθώς οι παίκτες πρέπει να γίνουν νικητές. Όταν ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, απαιτούνται νίκες, οπότε είναι σημαντικό να μάθουν να κερδίζουν», ανέφερε ο Ουρουγουανός.

Ο Γκαρσία μίλησε και για τα συναισθήματά του παραδέχοντας ότι έχει κάνει λάθος…

«Τώρα ως προπονητής βλέπω ότι δεν πρέπει να κοιτάς την καρδιά σου. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας, να σκέφτεσαι τη δουλειά σου και να αφήνεις την καρδιά στον σπίτι. Είναι κρίμα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Αυτό θα προσπαθήσω να το αλλάξω, αν και θα είναι δύσκολο . Πάντα σκεφτόμουν πρώτα με την καρδιά μου, αλλά τώρα βλέπω ότι στο ποδόσφαιρο αυτό δε μετράει».

Όσο για την εξέλιξη που είχε η πρόσφατη σχέση του με την ομάδα σχολίασε:

«Εμείς πετύχαμε τους στόχους μας αλλά είναι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους προέδρους. Πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Τουλάχιστον έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό δεν αλλάζει…

Μου προτάθηκε να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και να αναλάβω την Β’ ομάδα που δημιουργούν, ωστόσο, νομίζω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο και γι’ αυτό τώρα σκοπεύω να ξεκουραστώ λίγο. Θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη, να μιλήσω με την οικογένεια και του συνεργάτες μου για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν….»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα