Γκίκας Χαρδούβελης: «Επιστροφή» μέσω Εθνικής Τράπεζας

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου η οριστική απόφαση για την πρόταση που έκανε το ΤΧΣ

Η χρηματοπιστωτική και όχι μόνο αγορά βοά ότι ένας όχι και τόσο παλιός γνώριμος της ελληνικής οικονομίας επανακάμπτει σε θέση-κλειδί σε συστημική τράπεζα.

Ο λόγος για τον Γκίκα Χαρδούβελη που, αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα προταθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να αναλάβει το πόστο του Senior Independent Director στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η θέση είναι νεοσύστατη και στο… job description των αρμοδιοτήτων του «εκλεκτού» περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και οι επαφές με ξένους και ιδιώτες επενδυτές.

Ένα σενάριο ήθελε το ΤΧΣ να προορίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΤΕ, ωστόσο το πιθανότερο όλων είναι ότι θα δούμε τον Γκ. Χαρδούβελη να φορά το «κοστούμι» του ανώτερου ανεξάρτητου διευθυντή.

Σε κάθε περίπτωση, η… αγωνία θα λάβει τέλος την Τετάρτη 31 Ιουλίου, οπότε και η Γ.Σ. των μετόχων της ΕΤΕ θα εγκρίνει τις (όποιες) αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Διαβάστε επίσης