Γκιουλέκας: «Ομήρους τους φοιτητές, δεν δικαιούται να κρατάει κανένας»

 Το θέμα με τα κλειστά Πανεπιστήμια βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Κώστα Γκιουλέκα  στον Real fm. Ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε μήνυμα προς τους απεργούς λέγοντας ότι «ομήρους τους φοιτητές, δεν δικαιούται να κρατάει κανένας» ενώ απηύθυνε έκκληση να σταματήσει αυτή η ομηρία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε ακόμη για ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και για τη σύσκεψη των γαλάζιων βουλευτών με τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Η πίεση ολοένα και γίνεται μεγαλύτερη, πρώτα από όλα για τους φοιτητές. Αυτό είναι και το τραγικό. Έτσι όπως συνεχίζει η απεργία, τίθεται και θέμα τι θα γίνει με το εξάμηνο ή τις έγγραφες», σχολίασε αρχικά για τα κλειστά Πανεπιστήμια ο κ. Γκιουλέκας και συνέχισε:

«Ομήρους τους φοιτητές, δεν δικαιούται να κρατάει κανένας. Δεν είναι δυνατόν τα Πανεπιστήμια στην πατρίδα μας, να είναι κλειστά».

«Απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει αυτού η μοναδική και πρωτότυπη ομηρία. Από το υπουργείο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα παιδιά να μην βγουν χαμένα», πρόσθεσε.

«Το να μην δέχεται κάποιος να απογραφεί, είναι αδιανόητο. Είναι δυνατόν να μη συμβαίνει αυτή η αξιολόγηση που υπάρχει για όλους, σε μια συγκεκριμένη ομάδα;», αναρωτήθηκε ο κ. Γκιουλέκας.

«Έχει ξεκαθαριστεί από όλους τους βουλευτές ότι η πρόθεση είναι να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας τις αγωνίες του κόσμου. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις υπέρμετρες θυσίες του Έλληνα πολίτη», σχολίασε ο κ. Γκιουλέκας, σχετικά με την σύσκεψη βουλευτών της Ν.Δ. με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι ένα πολύ σκληρό νομοσχέδιο και πιστεύω πως μέχρι και την τελευταία στιγμή, μέσα από αυτόν τον διάλογο, θα γίνουν πολύ σημαντικές κινήσεις», ήταν το σχόλιο του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

 

 

Διαβάστε επίσης