Γκιουλενιστές απ’ την Ελλάδα στέλνουν οδηγίες στην Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ -φιλοκυβερνητικά σχεδόν στο σύνολο τους- έχουν μπει κι αυτά για τα καλά στον… χορό των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, αναφέρει ότι έχει διαπιστωθεί πως η οργάνωση των γκιουλενιστών (FETÖ) έχει στείλει «οδηγίες συμπεριφοράς» στα μέλη που έχουν δραπετεύσει ή προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το… ρεπορτάζ, η Σεβίμ και ο σύζυγός της, Ερόλ, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα παράνομα, πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της Αδριανούπολης, έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για ανάλυση.

Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, όπως λέει το Anadolu, και σε αυτά βρέθηκε το κρυπτογραφημένο πρόγραμμα επικοινωνίας ByLock, που έχει ταυτιστεί ότι χρησιμοποιείται από τους γκιουλενιστές για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο τηλέφωνο της Σεβίμ, ανακαλύφθηκε ότι η FETÖ έδωσε κάποιες οδηγίες στα μέλη που διαφεύγουν ή προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Σε μια από τις οδηγίες στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που κατέφυγαν στην Ελλάδα, αυτοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Φορέστε καλά ρούχα και ξυριστέιτε»

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, στο μήνυμα που έστειλε έλεγε «φορέστε καλά ρούχα, ξυριστείτε, αποφύγετε την εικόνα του πρόσφυγα, περούκες ή ξυρισμένο κεφάλι στην Ελλάδα και αποφύγετε να κυκλοφορείτε έξω πάρα πολύ». Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει ακόμα ότι τα μέλη της FETÖ που διαβάζουν τις οδηγίες καλούνται στη συνέχεια να διαγράψουν τα μηνύματα.

Τέλος, οι συνοριακοφύλακες της Τουρκίας, επίσης γνωστοί ως «συνοριακοί αετοί» που συνδέονται με τη Διοίκηση Μηχανικού, προσπαθούν να βρουν τέτοια μέλη, να τα εντοπίσουν και να τα συλλάβουν, αναφέρει το Anadolu, προσθέτοντας ότι τους τελευταίους 5 μήνες συνελήφθησαν κοντά 150 ύποπτοι, 17 μέλη του ΡΚΚ, 2 τζιχαντιστές και 2 μέλη τρομοκρατών του MLKP στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα