Γκουαρντιόλα: «Η οικογένειά μου έζησε τον τρόμο στο Μάντσεστερ»

Ήταν 22 Μαΐου 2017. Το Μάντσεστερ ζούσε μια από τις χειρότερες μέρες της ιστορίας του. Τρομοκράτες έσπειραν το θάνατο και 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε τις δραματικές ώρες που έζησε αφού η γυναίκα και οι κόρες του ήταν στην Μάντσεστερ Αρένα, όταν έγινε η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, μετά από μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του, Κριστίνα Σέρα και οι δυο κόρες του, Μαρία και Βαλεντίνα είχαν βρεθεί στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε την ώρα που έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως ήταν φυσιολογικό οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν γεμάτες αγωνία για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Μιλώντας στο “BBC” είπε: “Ήμουν στο σπίτι με το γιο μου, ενώ η γυναίκα και οι κόρες μου ήταν εκεί. Στο τέλος ήμασταν τυχεροί. Δυστυχώς υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που υπέφεραν. Η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο, αλλά αμέσως μετά η γραμμή έπεσε. Πρόλαβε να μου πει ότι κάτι έγινε και τρέχουν, αλλά δεν ήξερε τι συνέβη. Προσπάθησα να την καλέσω ξανά, αλλά δεν ήταν δυνατό. Πήγαμε στην Αρένα και μετά από λίγο με κάλεσε και μου είπε ότι είχαν βγει. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα σαν αυτό. Ακόμα και αυτή τη στιγμή πολλά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι πεθαίνουν”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θα πήγαινε σε κάποια άλλη ομάδα της Αγγλίας τονίζοντας: “Θα είμαι Mancunian για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θα είμαι υποστηρικτής της Μάντσεστερ Σίτι και θα μου είναι αδύνατο να προπονήσω οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Αγγλία γιατί αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι εδώ με αγαπούν”.

Διαβάστε επίσης