Γκρέμισαν τη Φοντάνα ντι Τρέβι οι οπαδοί της Ρόμα

Η κεφαλιά του Κώστα Μανωλά που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 επί της Μπαρτσελόνα, έστειλε τη Ρόμα στα ημιτελικά του Champions League και… στον “έβδομο ουρανό”.

Έγινε ωστόσο και η αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια στην πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας, με πολλούς εκστασιασμένους φιλάθλους της Ρόμα να βουτάνε στο θρυλικό συντριβάνι της πόλης, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, κάτι που τιμωρείται με χρηματιστικό πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τα 450 ευρώ. Οι ιταλικές αρχές μάλιστα έπιασαν στα πράσα πολλούς.

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ρόμα, ο οποίος ωστόσο σε μια συμβολική κίνηση, όχι μόνο ανέλαβε να πληρώσει τα πρόστιμα όλων με δικά του έξοδα, αλλά ανακοίνωσε πως θα δωρήσει στις αρμόδιες αρχές 230.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει ένα γενικό «ρεκτιφιέ» στο θρυλικό συντριβάνι της ιταλικής πρωτεύουσας που επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες!

«Πολύ σωστά οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο σε όλους όσους βούτηξαν στο συντριβάνι. Με την παραπάνω ενέργειά μου δεν έχω πρόθεση να ενθαρρύνω όποιον σκέφτεται να κάνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Αν το κάνει θα πρέπει να ξέρει πως θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο με δικά του έξοδα. Ωστόσο, σκέφτηκα πως θα ήταν μία πολύ ωραία κίνηση να δωρίσω 230.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στη Φοντάτα ντι Τρέβι και να παραμείνει το ίδιο φανταστική», τα λόγια του Παλότα.

Διαβάστε επίσης