Γλαβίνας: Μυωπική η αντίδραση του πρωθυπουργού στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Απέναντι στη ΝΔ πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος πολιτικός λόγος που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης»

«Όλους μας απασχολεί η άνοδος της ακροδεξιάς και το τεράστιο κύμα της αποχής. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη συνολικά στο πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στο OPEN.

Το παραπάνω δήλωσε αναφορικά με το συνολικό μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για δύο καίρια ζητήματα που προέκυψαν από την κάλπη και πρέπει να τα λάβουμε όλα τα κόμματα υπόψη, να τα συζητήσουμε στα όργανά μας και έπειτα να περάσουμε τις απόψεις μας στην κοινωνία, ώστε να καταπολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία».

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «μυωπική» την αντίδρασή του και εξήγησε πως «υποκριτικά επέδειξε μια ταπεινοφροσύνη, που όμως δεν συνάδει με το περιεχόμενο των λόγων του. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη γιατί δεν μπορούν να βρουν θέση σε ένα χειρουργείο και περιμένουν σε λίστες αναμονής ή πληρώνουν πάρα πολλά χρήματα στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρωθυπουργός επιμένει να μην κάνει αλλαγές στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής του. Άρα δεν κατανοεί το πρόβλημα. Επομένως φαίνεται πως με τον ανασχηματισμό που θα κάνει, απλώς μαδάει τη μαργαρίτα».

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στα όργανά του. Θα δούμε τι κάναμε καλά, τι δεν κάναμε καλά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Είναι δεδομένο και πασιφανές ότι υπάρχει μια ασυμμετρία στο αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το γεγονός πως το κόμμα μας κερδίζει για παράδειγμα δύο νομούς στην Κρήτη με 30%, σε πάρα πολλές περιοχές της περιφέρειας έχει ποσοστά 17%-18%, συγκεκριμένα σε 20 νομούς είναι δεύτερη δύναμη και στα αστικά κέντρα υπολείπεται, υπάρχει μια ασυμμετρία. Είναι μία πραγματικότητα. Αν δει κανείς τα στοιχεία μπορεί να διαπιστώσει ότι οι χαμηλότερες επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στα δύο αστικά κέντρα. Μας αφορά όλους το πώς θα ενισχύσουμε την παρουσία μας σε αυτές τις περιοχές. Άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πήγαινε καλύτερα στην περιφέρεια. Αν δεν υπήρχε η Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ήταν δεύτερο κόμμα. Είναι σαφές ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα», υποστήριξε ο κ. Γλαβίνας.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «απέναντι στην Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος και σοβαρός πολιτικός λόγος που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα