Γλυτώνουν τον αποκλεισμό από την UEFA Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Τη… γλιτώνουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, για τη δημιουργία της European Super League αλλά και για το γεγονός πως δεν έχουν αποφασίσει την «διάλυσή» της.

Όπως έγινε γνωστό από την UEFA μέσω ανακοίνωσης, η πειθαρχική διαδικασία εναντίον των τριών συλλόγων έχει ανασταλεί μέχρι νεοτέρας, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν με τιμωρία ή αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην παρούσα φάση.

Η πειθαρχική διαδικασία που είχε ξεκινήσει η UEFA αφορούσε την παραβίαση του νομικού πλαισίου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ωστόσο βάζει… φρένο. Ορισμένα ευρωπαϊκά Μέσα παρουσιάζουν την εν λόγω απόφαση ως μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς ομοσπονδίας, ενώ ορισμένα υποστηρίζουν πως οι διοργανωτές της European Super League έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν διασφαλίσει μέσω της νομιμότητας την αποφυγή της τιμωρίας τους.

Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί τοποθετήθηκε για την απόπειρα δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Super League, τονίζοντας πως «οι ομάδες είχαν κάθε δικαίωμα να οργανώσουν μία νέα λίγκα και παράλληλα να μετέχουν και στις διοργανώσεις της UEFA».

Ο Γάλλος μίλησε στην Il Giornale και ανέφερε επίσης ότι «η κόντρα ανάμεσα σε UEFA και ESL είναι αστεία. Οι οπαδοί και τα ΜΜΕ, στο μεταξύ, έκαναν αυτό που δεν μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία: Να ενώσουν τις ομάδες.

Υπενθυμίζω πως η Equipe είχε κάποτε την ιδέα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών αλλά η UEFA το υιοθέτησε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στον Ανιέλι και τον Τσέφεριν, η Γιουβέντους και η οικογένεια Ανιέλι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ο Τσέφεριν, κάποια στιγμή θα φύγει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα