«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία εξυγίανσης»

Στη γραμμή του Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ολι Ρεν, με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. να δηλώνει πως «γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Ελληνα πολίτη ξεχωριστά».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με ευρωβουλευτές των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην Ε.Ε., πρόσθεσε ότι λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτιστεί τον Δεκέμβριο. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, Λάσλο Αντορ, που επίσης συμμετείχε στη σχετική συζήτηση, αναγνώρισε τα εκτενή προβλήματα ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και μίλησε για βελτίωση στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Τέλος, ο κ. Ρεν καθόρισε ως προτεραιότητες για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τις προϋποθέσεις επιστροφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ανάπτυξη, την προώθηση βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της αύξησης των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Διαβάστε επίσης