Γονείς ανάγκασαν το 8χρονο παιδί τους να φάει τα περιττώματα του

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Σαλτίγιο του Μεξικό ο τραγικός θάνατος ενός 8χρονο καθώς οι γονείς του ανάγκασαν να φάει τα περιττώματά του με αποτέλεσμα να πνιγεί από τον εμετό του.

Ο πατέρας του Jacinto Alvarez και η μητριά του Olga Leticia Moreno συνελήφθησαν όταν ο τετράχρονος αδερφός του Santiago αποκάλυψε το περιστατικό.

Το ζευγάρι, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερο παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο 8χρονος είχε φάει κόπρανα.

Το άτυχο αγόρι ονόματι Landon Yahir ζούσε έναν εφιάλτη από τη στιγμή που ο πατέρας του χώρισε με τη βιολογική του μητέρα Angeles Yousuri Villalobos Perez προ πενταετίας. Παρ’ ότι ήταν 8 χρόνων ζύγιζε μόλις 9,5 κιλά και έπεφτε διαρκώς θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του και τη μητριά του.

Γείτονες αναφέρουν ότι συχνά τον έβλεπαν να γυρνά μόνος του στη γειτονιά και μάλιστα του είχαν προσδώσει και παρατσούκλι αποκαλώντας τον «El Chavo del Ocho», που παρέπεμπε σε ένα φτωχό ορφανό αγοράκι από μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Για ένα μικρό διάστημα ο Landon ζούσε με τους παππούδες του στο Σαλτίγιο, αλλά πριν από περίπου έναν χρόνο ο πατέρας του τον ανάγκασε να μετακομίσει μαζί του στο Μοντερέι, όπου ζούσε με την νέα του σύντροφο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Ποτέ όμως ο Landon δεν αισθάνθηκε μέλος της οικογένειας καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ζούσε απομονωμένος σε ένα δωμάτιο και χρησιμοποιούσε πλαστικές σακούλες για να κάνει την ανάγκη του.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τους γονείς του στο Σαλτίγιο για να επισκεφθεί τους παππούδες του.

Για άγνωστο λόγο ο πατέρας του τον ανάγκασε να φάει τα κόπρανά του και στη συνέχεια του έδωσε κοτόσουπα και γάλα για να πάρει την άσχημη γεύση. Ο Landon όμως δεν άντεξε και πνίγηκε από τον εμετό του. Οι γονείς του τον μετέφεραν σε πυροσβεστικό σταθμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πολύ αργά καθώς ο 8χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Οι συγγενείς του Landon ζητούν από τις αρχές να απαγγείλουν κατηγορίες στον πατέρα του και στη μητριά του καθώς, όπως λένε, ευθύνονται για τον θάνατό του.

«Ζητάμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και οι αρχές να τους συλλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η θεία του άτυχου αγοριού, Consuelo Jimenez.

Διαβάστε επίσης