Γονείς σήκωσαν στα χέρια ανάπηρο μαθητή για να δει την Ακρόπολη

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση για τους γονείς παιδιών που σήκωσαν στα χέρια μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού με κινητικά προβλήματα για να μπορέσει να επισκεφθεί την Ακρόπολη, αφού το αναβατόριο δε λειτουργούσε.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Γιάννης Μαυρικόπουλος ο οποίος άσκησε κριτική για τις συνθήκες υποδοχής όχι μόνο ανάπηρων αλλά και ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που θέλουν να επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο.

Όπως είπε, το αναβατόριο παρουσιάζει προβλήματα από πέρυσι καθώς δεν είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο χώρο ενώ τόνισε ότι “ψιλολειτουργεί από χθες αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξαναχαλάσει”.

Έκανε λόγο για παλιά μηχανήματα που δεν συντηρούνται και απέδωσε το πρόβλημα όχι σε έλλειψη χρημάτων και οικονομικούς λόγους αλλά στην ανικανότητα και την ανευθυνότητα των αρμοδίων.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στους ιδιώτες του τουρισμού που “κερδίζουν” από την Ακρόπολη να φροντίσουν να φτιαχτεί ένα αναβατόριο.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ραιδεστού:

Διαβάστε επίσης