ΓΣ ΕΠΟ: Nα΄χαμε να λέγαμε – Τάκη «τσίμπησε» τελικά ο Βελόπουλος;

Ο Τάκης είναι πονηρός!!! Κοιτάζει μπροστά…

Εφυγαν από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ οι παράγοντες των ΕΠΣ και δεν κατάλαβαν γιατί τους τράβηξε στην Θεσσαλονίκη ο Μπαλτάκος…

«Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα…», όπως δήλωσε ο ίδιος στα ραδιόφωνα που πήρε σβάρνα μετά το πέρας της συνέλευσης για να διαφημιστεί….

Στις αρχές της εβδομάδας γράφαμε ότι  το κόστος της τρίτης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης – έχουν προηγηθεί άλλες δύο έκτακτες…- ανέρχεται σε 60.000-70.000 ευρώ, μπορεί και παραπάνω λιγότερο όχι. Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι ο Μπαλτάκος συγκαλεί Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες ουσιαστικά δεν έχει θέματα προς συζήτηση και λήψης απόφασης!!!

Και εξηγούμεθα όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο της «Α».

Τα δύο προς συζήτηση θέματα (1) Ένταξης στην Ε.Ε. της ΕΠΟ εκπροσώπων της διαιτησίας και (2) Δημιουργία έδρας πειθαρχικών οργάνων στην Θεσσαλονίκη έχουν ήδη ρυθμιστεί θεσμικά με την ψήφιση σχετικών νόμων, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση παρά μόνο κάποια εισήγηση στην πολιτεία για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου. Όπερ και εγένετο. Αποφασίστηκε δηλαδή να γίνει εισήγηση για τροποποίηση του νόμου που αφορά τα παραπάνω θέματα.Τίποτε άλλο.

Το τρίτο θέμα «έκδοση αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων πειθαρχικού χαρακτήρα στο ποδόσφαιρο εντός επτά έως δεκαπέντε ημερών» επίσης θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη αφού η έγκριση του θέματος θα ήταν απολύτως λογική για να μην «λιμνάζουν» πειθαρχικές υποθέσεις στο ποδόσφαιρο και βεβαίως δεν χρειαζόταν απόφαση της  ΓΣ. Όμως η παρουσία του Μπαλτάκου στα ΜΜΕ για Γ.Σ – ουσιαστικά της πλάκας – ήταν η ευκαιρία μπας και τσιμπήσει ο Βελόπουλος και τον βάλει στα ψηφοδέλτιά του…

Παρατίθεται αυτούσιο το άρθρο της «Α» που αναρτήθηκε την περασμένη Τρίτη 31/1

Ο πρόεδρος Τάκης αν και συνομιλητής του έγκλειστου Κασιδιάρη όταν τον βολεύει ακολουθεί την γνωστή ρήση του Γιώργου Παπανδρέου (γνωστού ως ΓΑΠ) στο Καστελόριζο: Λεφτά υπάρχουν.

Απλά ο Μπαλτάκος δια των έργων του σε υψηλούς τόνους κραυγάζει: «Λεφτά υπάρχουν στην ΕΠΟ».

Εκτός από τις συχνές-πυκνές επισκέψεις του σε όλη την επικράτεια -υποτίθεται για να αφουγκραστεί τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με κόστος για μετάβαση, διαμονή του ιδίου και της φρουράς του, σίτιση, κλπ πληρώνει το ταμείο της ΕΠΟ- αποφάσισε όπως η – αχρείαστη- Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας να γίνει στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Το κόστος της τρίτης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης – έχουν προηγηθεί άλλες δύο έκτακτες…- ανέρχεται σε 60.000-70.000 ευρώ, μπορεί και παραπάνω λιγότερο όχι.

Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι συγκαλεί Γενικές Συνελεύσειςστις οποίες ουσιαστικά δεν έχει θέματα προς συζήτηση και λήψης απόφασης!!!

Και εξηγούμεθα. Τα δύο προς συζήτηση θέματα

(1) Ένταξης στην Ε.Ε. της ΕΠΟ εκπροσώπων της διαιτησίας.

(2) Δημιουργία έδρας πειθαρχικών οργάνων στην Θεσσαλονίκη.

έχουν ήδη ρυθμιστεί θεσμικά με την ψήφιση σχετικών νόμων, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση παρά μόνο κάποια εισήγηση στην πολιτεία για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου.

Ας σημειωθεί ότι μια εισήγηση αυτής της μορφής – αφού δεν είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για τροποποίηση του καταστατικού αντίθετα με τον νόμο, θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη ή με αποστολή έγγραφης συναίνεσης των ΕΠΣ. Χωρίς ο Μπαλτάκος να κάνει φέιγ βολάν τα ευρώπουλα της ΕΠΟ…

(3) Το τρίτο θέμα «έκδοση αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων πειθαρχικού χαρακτήρα στο ποδόσφαιρο εντός επτά έως δεκαπέντε ημερών» επίσης θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη αφού η έγκριση του θέματος θα ήταν απολύτως λογική για να μην «λιμνάζουν» πειθαρχικές υποθέσεις στο ποδόσφαιρο.

Όμως ο Τάκης είναι πονηρός!!! Κοιτάζει μπροστά…

Θα κουβαλήσει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις ΕΠΣ στην Θεσσαλονίκη– ως γνωστόν έδρα του Μάκη Γκαγκάτση…-, θα δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά δίκτυα, θα μιλήσει για την χάραξη πολιτικής επι των ημερών του στην ΕΠΟ, για ενδυνάμωση της επαρχίας και των ακριτικών περιοχών, θα συναντηθεί με εκπροσώπους συνδέσμων του ΠΑΟΚ- που ενδεχομένως του έχει τάξει ο Μάκης- και οι οποίοι θα δώσουν την διαβεβαίωση ότι θα ψηφίσουν στις πολιτικές εκλογές «δαγκωτό» Μπαλτάκο και διάφορα άλλα ευτράπελα.

Και όλα αυτά μήπως τελικά «τσιμπήσει» ο Βελόπουλος της Ελληνική Λύσης και τον βάλει στον ψηφοδέλτιο του…

Ερώτημα: Και για όλα αυτά ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Απάντηση: Η ΕΠΟ με το υψηλό υπαλληλικό κόστος των 10.000.000 ευρώ και με τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και τις εκδρομές του προέδρου Τάκη -σε προηγούμενο δημοσίευμα μας είχαμε γράψει ότι ο γνωστός κύριος Δούσης διανύει περίοδο κατάθλιψης λόγω ανταγωνισμού με τον Μπαλτάκο- το κόστος της ΕΠΟ στους έξι μήνες της θητείας να έχει ξεπεράσει τις 180.000 ευρώ.

Σίγουρα οι προεκλογικές μαζώξεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου θα κόστιζαν λιγότερο…

Το τραγικό όμως των τριών εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων είναι ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από αυτές…

Θυμίζουμε ότι η μία Γενική Συνέλευση ήταν α) για να ενθυλακώσει ο πρόεδρος Τάκης γύρω στις 400.000 ευρώ αποζημίωση κατά την διάρκεια της θητείας του -αίτημα που τελικά δεν τόλμησε να συζητήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης γιαυτό και το απέσυρε ως θέμα- και β) η πρόταση για αποχή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω του μητρώου του υφυπουργού Αυγενάκη, αίτημα που έγινε δεκτό. Όμως, η επόμενη Γενική Συνέλευση έγινε για να ακυρώσει την απόφαση της πρώτης απόφασης για αποχή…

Σημείωση. Τόσον η απόφαση για αποχή, όσο και η απόφαση μετά από δέκα μέρες η άρση της αποχής έγιναν με πρόταση του προέδρου Μπαλτάκου…

Είπαμε όμως! Λεφτά υπάρχουν! Άλλωστε, ακόμα και αν περατώσει την θητεία του ο πρόεδρος Τάκης τον Ιούνιο του 2024-πράγμα δύσκολο ή μάλλον πολύ-πολύ δύσκολο- τα όνειρα του για τροποποίηση του νόμου Αυγενάκη που απαγορεύει ηλικία του υποψηφίου να είναι άνω των 70 ετών,ταιριάζουν γάντι με τον στίχο του γνωστού τραγουδιού του Τόλη Βοσκόπουλου «Τα όνειρα κοστίζουν ακριβά, τα πιο πολλά πάνε χαμένα» αφού ως γνωστόν ο πρόεδρος Τάκης το 2024 θα είναι 71 έτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα