Γυναίκες βουλευτές κυριαρχούν στην αυστραλιανή Βουλή

«Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας αριθμεί μεγαλύτερο αριθμό γυναικών από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ως τώρα στην ιστορία της Αυστραλίας», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ. 

Ο κ. Ραντ διόρισε σήμερα ως υπουργούς αριθμό ρεκόρ γυναικών, αφού αντικατέστησε την περασμένη Τετάρτη επικεφαλής της κυβέρνησης την Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία μειοψήφησε σε ψηφοφορία εμπιστοσύνης που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν αποκλειστικά με κριτήρια ικανότητας και όχι για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην ομάδα του. Δήλωσε εξάλλου πως ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να «συντηρήσει μια ισχυρή οικονομία”

Το γεγονός ότι η Γκίλαρντ είχε υπάρξει στη διάρκεια της θητείας της στόχος επανειλημμένων σεξιστικών επιθέσεων, οι οποίες είχαν κάνει φανερό το μισογυνισμό των Αυστραλών πολιτικών δεν εμπόδισε τον Ραντ να διορίσει τόσες γυναίκες.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, οι Εργατικοί έχουν ωφεληθεί από την αλλαγή επικεφαλής της κυβέρνησης, καθώς έχουν ανέβει και πάλι στο 49% των θετικών γνωμών, έναντι 51% για τους Φιλελεύθερους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κέβιν Ραντ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει η Γκίλαρντ, όμως προς το παρόν δεν έχει ορίσει άλλη ημερομηνία.

 

Διαβάστε επίσης