Γυαλιά καρφιά έκαναν τους συρμούς της ΣΤΑΣΥ οι γνωστοί άγνωστοι πριν και μετά το ντέρμπι

Γυαλιά καρφιά έκαναν τους συρμούς της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) το βράδυ της Κυριακής μετά τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, οι γνωστοί άγνωστοι που υποδύονται τους οπαδούς της Ένωσης.

Από τους βανδαλισμούς υπέστησαν σοβαρές καταστροφές έξι συρμοί του ΗΣΑΠ αλλά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, ενώ οι εκτεταμένες ζημιές σε συρμούς καταδεικνύουν ότι οι βάνδαλοι δρούσαν ανενόχλητοι κατατρομοκρατώντας επιβάτες και εργαζομένους, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Το σοβαρό περιστατικό επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Δευτέρας και αφού είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες των εργαζομένων, παραθέτοντας στοιχεία για τις συχνές και επικίνδυνες ομάδες νεαρών που προβαίνουν σε καταστροφές και βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με την εταιρία, το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβριο 17, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και χθες κατεγράφησαν 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 178 επιθέσεις.

Αναφορικά με τις επιθέσεις της Κυριακής, η ΣΤΑΣΥ σημειώνει ότι 6 συρμοί της Γραμμής 1, δέχθηκαν επίθεση (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα), «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, αλλά και των εργαζομένων στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς. Σε έναν μάλιστα από τους 6 συρμούς, οι δράστες έσπασαν ολοσχερώς τα τζάμια του συρμού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 10 πύλες επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς της Γραμμής 1 υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα