Γυρνούν την πλάτη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση, από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά ότι θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 5 μονάδες. Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, σε ποσοστό 86%.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρομέτρου της Public Issue, ωριμάζει μεταξύ των πολιτών η άποψη ότι η χώρα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα μάλλον χρειάζεται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 39% που απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα χρονική συγκυρία. Την ίδια ώρα, το 74% των ερωτηθέντων, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις, θεωρεί ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία έναντι μόλις 18% που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή σε μια πιθανή εκλογική μάχη.

Αποκαλυπτικά, όμως, είναι και τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τα οποία καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης και εξόδου από τα Μνημόνια.

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Διαβάστε επίσης