Η απάντηση του Άδωνι στον Π. Καμμένο σχετικά με τους ψύκτες

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» ως προς την «επιθυμία αγοράς» ψυκτών νερού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Υγείας:

«Σχετικά με τη χθεσινοβραδινή αναφορά του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «Στον Ενικό» του κ. Νίκου Χατζηνικολάου ως προς την «επιθυμία αγοράς» ψυκτών νερού τους οποίους «κάποιοι πωλούν προς 192.000 ευρώ», προς άρση των εντυπώσεων, αποσαφηνίζονται τα εξής:

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση αερόψυκτων ψυκτών νερού, οι οποίοι δε θα πρέπει να συγχέονται με τους ψύκτες νερού οικιακής χρήσης, καθώς πρόκειται για πύργους ψύξης του κεντρικού κτηρίου του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι οι υπάρχοντες ψύκτες είναι πεπαλαιωμένοι (20ετίας) και αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα, κατάσταση η οποία επιβαρύνεται από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Ο προτεινόμενος τρόπος προμήθειάς τους, είναι ο Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο αξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή, ενώ η δαπάνη, υψους 197.000 ευρώ, θα βαρύνει το Π.Δ.Ε και θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του έργου «Ανακαίνιση- επισκευή οικοδομικών στοιχείων και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού κεντρικού κτιρίου Υπουργείου Υγείας».

Υπογραμμίζεται ότι τα ανωτέρω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Υγείας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2013, σε απάντηση δημοσιευμάτων συγκεκριμένων ειδησεογραφικών ιστοτόπων. Ως εκ τούτου, συστήνεται η αρτιότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να αποφεύγεται τυχόν άσκοπη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων».

Διαβάστε επίσης