Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision 2013!

Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό της Eurovision 2013 ερμηνεύοντας το τραγούδι «Alcohol is Free» στον B’ Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη Μάλμε Αρένα της Σουηδίας.

 

Το ελληνικό συγκρότημα και ο Αγάθωνας με το μπαγλαμαδάκι του εμφανίστηκαν στην ένατη θέση και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές.
17 χώρες συμμετείχαν στον B’ Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
Εκτός από την Ελλάδα, εννέα ακόμα χώρες εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της 18ης Μαΐου και είναι οι εξής: Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία, Μάλτα.
Ο Δεύτερος Ημιτελικός προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.
Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε επίσης