Η ευθύνη στις πρυτανικές αρχές

Στις πρυτανικές αρχές πετάει πλέον το υπουργείο Παιδείας το «μπαλάκι» προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια.

Μετά και από την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 τόνισε ότι η πολιτεία έχει πλέον εξαντλήσει όλα τα μέσα, για να αρθεί το αδιέξοδο και πρόσθεσε ότι «ο πρύτανης και οι αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια».

Ανέφερε μάλιστα ότι είχε επικοινωνία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον οποίο είπε «ότι θα πρέπει να πάρει τη διοικητική του ευθύνη και να πει στους υπαλλήλους να σηκώσουν τη μπάρα».

«Τα Πανεπιστήμια πρέπει να μείνουν ανοιχτά», τόνισε και σημείωσε ότι: «Δεν υπάρχει άβατο…Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σηκώνοντας μια μπάρα».

«Δεν είναι πια απεργία αλλά ομηρεία και κατάληψη», επισήμανε.

Τέλος υπεραμυνόμενος των κινήσεων του Υπουργείου σημείωσε ότι «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μείνουν τα πανεπιστήμια ανοιχτά» και επανέλαβε ότι  έγινε «διάλογος στο πλαίσιο των περιορισμών και των αναγκών της χώρας».

Διαβάστε επίσης