«Η κυβέρνηση μου είναι ισχυρή» διεμήνυσε ο Λέτα

 Η κυβέρνηση είναι ισχυρή και δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός, τόνισε ο Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός,  παρά την χθεσινή αποχώρηση από την κυβερνητική συμμαχία του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και έστειλε ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.  

 Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έδωσαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν «να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει», καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους υφυπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθούν.

Οι πέντε συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης Λέτα ανήκουν όλοι στην νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία συνεχίζει να μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης