«Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία θα προχωρήσει άμεσα»

«Άμεσα θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας,  Αντώνης Μπέζας. Αύριο θα παρουσιαστεί η πρότασης αξιολόγησης του ΕΟΠΠΥ, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή.

«Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Απαντώντας, έμμεσα, στους εκπροσώπους των γιατρών που ζήτησαν διάλογο από μηδενική βάση και τόνισαν ότι «καμία απόλυση γιατρού δεν θα γίνει ανεκτή», ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Ως υπουργείο Υγείας, εμείς, από την αρχή επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τον διάλογο. Ο διάλογος, εξ’ ορισμού δε μπορεί να γίνει όταν τίθενται προϋποθέσεις. Ειδικά όταν αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ως στόχο να ακυρώσουν τη μεταρρύθμιση».

«Αύριο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα παρουσιάσουμε την πρόταση αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ. Περιμένουμε και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη» κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης