H Ν.Δ. βγάζει στη σέντρα τον…ψεύτη Τσίπρα

H Ν.Δ. βγάζει στη σέντρα τον Αλέξη Τσίπρα και τα ψέματα που λέει.  Όπως υποστηρίζει η Ομάδα Αλήθειας η  προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία παραγωγής fake news και δίνει 5+1 παραδείγματα συστηματικής διαστρέβλωσης των θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, γράφει, είναι όσα ισχυρίστηκαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για την επταήμερη εργασία, το δώρο Χριστουγέννων, το 8ωρο, τις κοινωνικές ανισότητες, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία.

Fake News 1: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 7 ημέρες την εβδομάδα.

Λίγες ώρες μετά την διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού ισχυρίστηκε οτι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να καθιερώσει την 7ήμερη εργασία. Ομως, όπως αναφέρει η Ομάδα Αλήθειας η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Αυτό για το οποίο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η 7ήμερη λειτουργία και όχι η εργασία και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει ήδη στην εταιρία «Παπαστράτος». Οπου εργαζόμενοι και διοίκηση συμφώνησαν στην 7ήμερη λειτουργία με περισσότερα ρεπό και καλύτερες αμοιβές για τους υπαλλήλους.

Fake News 2: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων (14ο μισθό) στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για ένα «ψέμα» που επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες του ομιλίες, αναφέρει η Ομάδα Αλήθειας, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρθηκε ποτέ στο δώρο Χριστουγέννων, δηλαδή τον 14ο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων,αλλά γενικότερα στην επιδοματική πολιτική και στα έκτακτα επιδόματα Χριστουγέννων που δίνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Fake News 3:  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το 8ωρο και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερο.

Άλλη μια διαστρέβλωση από τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει η Ομάδα Αλήθειας αφού στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για «την προώθηση πιο ευέλικτων και εξειδικευμένων μορφών απασχόλησης που θα επιτρέψει την προσέλκυση ευάλωτων ομάδων (γυναικών, ατόμων με αναπηρία, μειονοτήτων) στην αγορά εργασίας. Θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων από το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας».

Υπό αυτή την έννοια, πρόσθεσε, «η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό «δυτικό» ωράριο «9 με 5», στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο”.

Fake News 4:  Τι πραγματικά λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις κοινωνικές ανισότητες;

Σε αυτήν την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνει η Ομάδα Αλήθειας, ότι θεωρεί φυσικό φαινόμενο τις κοινωνικές ανισότητες και πως δεν θα κάνει τίποτα για να τις αλλάξει.

Όμως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στο ακριβώς αντίθετο πνεύμα.« Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Όμως το μέρισμα ευημερίας πρέπει να μοιραστεί με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο.

Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη της ελευθερίας. Δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπιάς. Είναι η έμπρακτη αναγνώριση της κοινής μοίρας που δένει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Fake News 5. Η Νέα Δημοκρατία κατάργησε την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι κατάργησε την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, όταν όπως σημειώνει η Ομάδα Αλήθειας, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή οι ανασφάλιστοι απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία με νόμο του 2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο επίσης είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και προσπαθεί να οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα.

Τόσο δεν ήθελαν να το εφαρμόσουν, που αρχικά το πάγωσαν και τελικά εξαναγκάστηκαν να το εφαρμόσουν λόγω πιέσεων της τρόικας.

Η Θεανώ Φωτίου ως αναναπληρώτρια Υπουργός το 2015 μιλούσε στη Βουλή εναντίον του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το χαρακτήριζε παγίδα της φτώχειας.

Τελικώς του άλλαξαν όνομα – πλέον βαφτίστηκε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) – και πανηγυρίζουν που το εφαρμόζουν σαν να είναι δικό τους έργο!

Η  εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εξαγγέλθηκε το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 πιλοτικά σε 2 και αργότερα σε 13 δήμους της χώρας.

Στόχος ήταν τον Αύγουστο του 2015 το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα (κάτι το οποίο καθυστέρησε 2 χρόνια λόγω ΣΥΡΙΖΑ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα