«Η οικονομία βρίσκεται υπό διάλυση»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον RealFM παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπου εξέφρασε την άποψη πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό διάλυση.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά όταν αυτές γίνονται με ορθό τρόπο και κατορθώνουν να «φέρουν δουλειά στον τόπο, να φέρουν εργασία σε νέους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ανεργία, να φέρουν ανάπτυξη, να φέρουν χρήματα στην πατρίδα μας και να σπάσουν τα κακώς κείμενα του δημοσίου».

Ωστόσο, οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν ισχύουν στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., που παρομοίασε αυτήν την αποκρατικοποίηση με την αντίστοιχη που είχε γίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, υποστηρίζοντας ότι από την πώληση της ΕΒΖ ουσιαστικά υπήρξε ζημία και όχι κέρδος.

Αναφερόμενος στη «μικρή ΔΕΗ», ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «εδώ έχουμε ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν δώρο σε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία είναι και ονομαστικά. Δηλαδή ξέρουμε ποιος θα πάρει τι, και δεν έχουμε καμία ιδιωτικοποίηση με σκοπό την ανάπτυξη».

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, εξέφρασε την άποψη ότι «βρίσκεται υπό διάλυση» και ότι όλα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.

«Η αγορά δεν έχει χρήμα, δεν υπάρχει καμία μικρομεσαία ή μεγαλύτερη επιχείρηση η οποία μπορεί να έχει χρηματοδότηση από τις τράπεζες, σε αντίθεση με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα ή με φίλους της κυβέρνησης που έχουν άφθονη χρηματοδότηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει «κεφαλικούς φόρους» και πρόσθεσε πως «ο Έλληνας φορολογείται για εισοδήματα που δεν έχει και δεν φορολογείται για εισοδήματα τα οποία κρύβει. Αυτή είναι λοιπόν η κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στη χώρα και που πάμε; Πάμε από το κακό στο χειρότερο».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας πως «όταν έχουμε 29% φόρο στις επιχειρήσεις και 45% φυσικά πρόσωπα και η Βουλγαρία έχει 10%, η Αλβανία 9% και η Τουρκία 10% δεν μπορεί να υπάρξει επιχείρηση στην Ελλάδα που θα μπορέσει να επιβιώσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα