«Η “Πρώτη Φορά” ας είναι και η τελευταία»

Δριμεία κριτική ασκεί η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια, στο Ποτάμι, μετά το διαφημιστικό σποτ που προώθησε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ενόψει ευρωεκλογών.

 

Η κα. Κόλλια έκανε την εξής δήλωση για το βίντεο με τίτλο «Πρώτη Φορά»:

 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η “κορύφωση” του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

 

 

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την “πρώτη φορά” που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η “παρθενική” πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους “πρωτάρηδες” του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις “επιδόσεις” τους.

 

 

Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!

 

Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).

 

Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η “κοινή λογική”.

 

Στο δημιουργικό επιτελείο της “Πρώτης Φοράς”, αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη “Πρώτη φορά”!».

 

 

Δείτε τα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού:

 

Διαβάστε επίσης