Η αδικία της UEFA 

Οι ελληνικές ομάδες μπορεί να ευνοήθηκαν από τη θεά Τύχη και να κληρώθηκαν γηπεδούχες στους ευρωπαϊκούς τους αγώνες, όμως αυτό που επιχειρεί η UEFA λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάθε άλλο παρά ορθό είναι. Εφόσον οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αποφάσισαν να γίνουν μονοί αγώνες, αυτοί θα έπρεπε να διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.

Ο παράγοντας έδρα παίζει καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα οκτώ ματς που έγιναν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στα επτά επικράτησε ο γηπεδούχος και μόνο στο ένα η φιλοξενούμενη ομάδα και αυτό στα πέναλτι. Στο ματς της Καραμπάκ με τη Μόλντε μετά το 0-0 των 120 λεπτών, οι Νορβηγοί πήραν την πρόκριση 5-6 στα πέναλτι.

Είναι δυνατόν να καθορίζει το μέλλον μιας ομάδας η κλήρωση; Αν ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα έπεφτε με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα, τι πιθανότητες θα είχε να περάσει; Μηδαμινές. Το Champions League κυρίως πέρα από το γόητρο, αποτελεί οδηγό για το μπάτζετ κάθε ομάδας και τις μεταγραφικές της κινήσεις, με δεδομένο πως υπάρχει η… τσιμπίδα της UEFA για όσους κάνουν μεγάλες οικονομικές υπερβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα