Η αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη στους διαιτητές

Η αδυναμία στους διαιτητές που έχει ο Ιβάν Σαββίδης έχει ξενίσει πολλούς. Κάποιοι τον έχουν συμβουλεύσει ότι πρέπει να πληρώνει πρώην διαιτητές για να προσφέρουν υπηρεσίες και αυτοί θα είναι χρήσιμοι.

Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι τον έχουν κάψει όλοι αυτοί; Δεν αναρωτιέται γιατί οι άλλες ομάδες δεν ακολουθούν το… παράδειγμά του; Με τον περίφημο πρώην διεθνή διαιτητή Λούμπος Μίχελ στη θέση του αθλητικού διευθυντή, τι πρόοδο είδε ο ΠΑΟΚ; Ο Σλοβάκος στο περίφημο ματς με την ΑΕΚ το βράδυ της 11ης Μαρτίου του 2018, ήταν ο πρώτος που έκανε μπούκα και απείλησε τον διαιτητή Κομίνη λέγοντάς του ότι τελείωσε. Ο Μίχελ δεν έφυγε επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές από τη Βίντι. Αυτά ούτε τα μικρά παιδιά δεν τα πιστεύουν… Ο Μίχελ έφυγε με τον ίδιο τρόπο που εκείνος διαδέχθηκε τον Άρνεσεν. Επέλεξε να παραιτηθεί ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη του τριετούς συμβολαίου, που είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Σλοβάκος αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο είχε την πρώτη επαφή το 2013, όταν και τον βοήθησε συμβουλευτικά σε κάποια θέματα, που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις του «Δικεφάλου». Πού κατέληξε ο «δικέφαλος του βορρά»; Στο… UEFA Mafia. Η παραίτησή του από τη θέση του αθλητικού διευθυντή, μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Έστερσουντ, ήλθε και κούμπωσε στον ευρωπαϊκό κατήφορο του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν προφανώς τον επέλεξε επειδή ήξερε ρώσικα, αλλά οι μεταγραφικές του αστοχίες ήταν τεράστιες, με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτή της απόκτησης του Γάλλου Ντόριαν Λεβέκ. Ελάχιστοι, ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι θα φθάσει να ηγείται της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πλέον είναι… εξωτερικός συνεργάτης του ΠΑΟΚ. Πολύ εξωτερικός όμως…

Ο Σαββίδης ήθελε όμως και έναν Έλληνα πρώην διεθνή ρέφερι στα πράγματα. Όταν μάλιστα ο Παντελής Κωνσταντινίδης ακολούθησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και παραιτήθηκε από τη θέση του team manager της ομάδας, ο Ιβάν προώθησε τον Δημήτρη Σαραϊδάρη που κατείχε τη θέση του υπεύθυνου δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΠΑΟΚ.

Από αρχιδιαιτητής της Super League στη δούλεψη του Ιβάν. Οι απολαβές πολύ καλές, αλλά οι γκάφες μνημειώδεις. Ο Σαραϊδάτης υποχρεώθηκε σε παραίτηση, πληρώνοντας την ιστορία των μη θεωρημένων δελτίων στο ματς με την ΑΕΚ. Ούτε σε ομάδες της γειτονιάς δεν πάνε να παίξουν με αθεώρητα δελτία. Ο Μελισσανίδης αποφάσισε να μην κάνει ένσταση και χάρισε στον ΠΑΟΚ την έξοδο στο Champions League.

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει όμως και Μάλαμα Τεβεκέλη. Υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας, λέει. Αφανής ήρωας με ξεκάθαρη θέση ότι: «Είναι θετικότατη η χρήση του VAR, όχι απλά θετική. Για τη γραμμή του οφσάιντ τώρα, όταν οι γραμμές του γηπέδου είναι μέσα στο σύστημα και ο χειριστής VAR βάζει απλά δύο γραμμές, για ποια παρέμβαση μιλάμε;» Μάλλον ο Μάλαμας θα πρέπει να έχει αναθεωρήσει απόψεις. Από πρώην διεθνής διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ, τον Αύγουστο του 2013 με προτροπή του Θόδωρου Ζαγοράκη και με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Τότε ανακοινώθηκε ως εκτελών χρέη ειδικού αναλυτή ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων υποδομής. Στην πορεία ασχολήθηκε πολύ με τη διαιτησία και όχι μόνο. Βάλτε 88 μήνες στον ΠΑΟΚ τι έχει εισπράξει.

Έχουμε και τον αμισθί Τάσο Κάκο. Άλλος πρώην διεθνής διαιτητής που παρέχει… δωρεάν υπηρεσίες στο Open, αν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης διαφωνεί.

Η αδυναμία του Ιβάν στους διαιτητές δεν του έχει βγει. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν κάνουν όλοι για όλα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα