Η (ανίατη) περίπτωση Κούγια και ο «στρουθοκαμηλισμός» των αρμοδίων (που δεν χρειάζονται VAR…)

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Το περασμένο Σάββατο (5/10), στο «βοσκοτόπι» του «AEL FC Arena», έγινε η αναμέτρηση των «βυσσινί» με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Super League 1.

Το κυρίαρχο ζήτημα –όχι μόνο για την ΑΕΛ αλλά πρώτιστα για τη διοργανώτρια– είναι βέβαια γιατί έγινε αγώνας σ’ ένα γήπεδο επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και διαιτητών.

Αλλά αφού (ευτυχώς από ευνοϊκές συγκυρίες) δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός και επιτέλους αποφάσισε η ΠΑΕ να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις, δεν θ’ ασχοληθούμε περισσότερο με αυτό.

Θα εστιάσουμε σε μια άλλη, επίσης σημαντική, παράμετρο. Την ασυλία που δείχνουν οι αρμόδιοι στον Αλέξη Κούγια και την εμπρηστική τακτική του. Η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύπτεται από τον εθισμό του στη δημοσιότητα.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο –«όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»Αλέξης «φόρεσε» το προσωπείο της ΠΑΕ και έκανε δύο ανακοινώσεις. Αναφερόμενος στον διαιτητή, Στέφανο Κουμπαράκη, και τον VARίστα, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη.

Στον 1.78 γυρολόγο παράγοντα… «ξέφυγε» το εκτός φάσης χτύπημα του Κάτσε στον Σιμόες (14΄), που ο Κουμπαράκης τιμώρησε μόνο με κίτρινη, και όπου δεν έγινε χρήση του VAR (για κόκκινη)…

Ή δεν το θεώρησε άξιο λόγου. Δεν μας περνάει από το μυαλό ότι «έκανε τον Κινέζο» γιατί ήταν απόφαση που ευνόησε την ΑΕΛ, η οποία δεν αγωνίστηκε για περίπου 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο Αλέξης μπροστά στην τήρηση νόμων και κανονισμών –και ως δικηγόρος– δεν έχει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» (χαχαχα).

Στην πρώτη ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ανέφερε: «Πότε επιτέλους θα βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βράνιες; Παίζει συνεχώς με χειρολαβές και ποδολαβές…» Στη δεύτερη, έγραψε: «Ρε Ζαχαριάδη ποιο είναι πέναλτι αν δεν είναι αυτό;»

Προφανώς δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πως οι δημόσιες αναφορές –από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ– είναι επικριτικές. Δυστυχώς, όμως, χρειάζεται να επισημάνουμε (στους αρμόδιους) ότι δεν είναι εντός των κανονιστικών πλαισίων.

Γι’ αυτούς που καμώνονται ότι «ξεχνούν», θυμίζουμε ότι στο άρθρο 20Α παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφέρεται πως «οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις […] των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών» θεωρούνται δυσφήμιση.

Επίσης, ότι: «Δυσμενής θεωρείται οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή κρίση που περιέχει μομφές κατά των ως άνω προσώπων για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύναται να βλάψει τη τιμή και την υπόληψη κάποιου.

Δημόσιες θεωρούνται οι δηλώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την διάδοση της δήλωσης ή της κρίσης με οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή επικοινωνίας»…

Και στην παράγραφο 2, του ίδιου άρθρου, αναφέρεται πως «δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις από πρόσωπα που εμπίπτουν στον παρόντα κώδικα» αποτελούν επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή δυσμενών κρίσεων…

Κατά τα άλλα, ο κ. Αυγενάκης θυμήθηκε τα λεγόμενα –ατυχή βεβαίως– του δημοσιογράφου Παπαθεοδώρου, αλλά ξέχασε το καθημερινό bullying του Αλέξη σε διαιτητές, παράγοντες και δικαστές.

Όλα καλά, όπως 20 χρόνια πριν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα