Η Ανώτατη Στρατιωτική Αρχή του ΝΑΤΟ συνεδριάζει στην Αθήνα

Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει στην Αθήνα το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου με οικοδεσπότη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Η Ανώτατη Στρατιωτική Αρχή του ΝΑΤΟ, η Στρατιωτική Επιτροπή, θα συνεδριάσει στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, με «οικοδεσπότη» τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η Διάσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ δίνει τη δυνατότητα στους Αρχηγούς Άμυνας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας για τη Συμμαχία. Οι Αρχηγοί της Συμμαχίας θα συζητήσουν τις Επιχειρήσεις, τις Αποστολές και τις Δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, τη στάση αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας και την υλοποίηση δύο εννοιών – Αποτροπής και Άμυνας του Ευρωατλαντικού Χώρου και του ΝΑΤΟϊκού Warfighting Capstone Concept.

Επίσης, η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», μαζί με τις στρατιωτικές επιπτώσεις και τις ευκαιρίες της.

Ο ναύαρχος Rob Bauer, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ηγείται της Διάσκεψης της Στρατιωτικής Επιτροπής. Θα υποστηρίζεται σε κάθε συνεδρία από τον στρατηγό Tod Wolters, (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) και τον στρατηγό André Lanata (Supreme Allied Commander Transformation – SACT).

Σημειώνεται ότι, η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδριάζει, σε επίπεδο αρχηγών άμυνας, τρεις φορές το χρόνο. Τις δυο στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, και μία φορά το χρόνο σε συμμαχικό κράτος μέλος.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται για να συζητήσει τις επιχειρήσεις, τις αποστολές και τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και να παρέχει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο στρατιωτικές κατευθύνσεις, βασισμένες στη συναίνεση για το πώς η Συμμαχία μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας.

Σε καθημερινή βάση, το έργο του ΝΑΤΟ παρακολουθείται και εκτελείται από τους μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα