Η απάντηση Σύψα περί διπλού μητρώου καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος για τις καταγγελίες κατά του ΕΟΔΥ

Θέση για τις καταγγελίες περί διπλού μητρώου καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού πήρε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, δίνοντας την δική του απάντηση.

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία που παρέχει το μητρώο κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε ότι εξεπλάγη όταν διάβασε περί δύο μητρώων και ανέφερε ότι ποτέ η επιτροπή δεν έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ.

«Λόγω της θέσης μου έχω πρόσβαση στο μητρώο Covid κάθε μέρα. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία τα οποία μας παρείχε αυτό το μητρώο. Και πραγματικά εξεπλάγην όταν διάβασα περί δύο μητρώων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η δήλωση του Νίκου Σύψα

«Να σας υπενθυμίσω ότι το μητρώο αυτό φτιάχτηκε με τη βοήθεια μελών της επιτροπής και του ΕΟΔΥ. Το χρησιμοποιούμε από τον Μάρτιο, από το κρούσμα Νο 1, κι εκεί όλοι οι γιατροί -ας πούμε εμείς οι ιατροί στο “Λαϊκό” που έχουμε τα κρούσματα- περνάμε όλα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο μητρώο. Το μητρώο αυτό μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Με τον ΕΟΔΥ συνεργαζόμαστε από το πρώτο κρούσμα, χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα.  Χωρίς ποτέ εμείς, ως επιτροπή, να έχουμε αμφισβητήσει την ακρίβεια των στοιχείων που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Κάθε Πέμπτη, έρχεται άνθρωπος από τον ΕΟΔΥ στην επιτροπή και κάνουμε μακρές συζητήσεις. Εκεί έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία από όσα δημοσιεύονται, τα οποία, όμως, είναι ακριβώς καθαρά επιστημονικά στοιχεία προς ανάλυση, δεν είναι προς δημόσια χρήση. Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ -τους οποίους ξέρω- είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, λαμπροί επιστήμονες, δηλαδή εμένα μου κάνουν φοβερή εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ ως πανεπιστημιακός έχω πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχω δημοσιεύσει στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου από στοιχεία του ΕΟΔΥ και οι άνθρωποι στα μεγαλύτερα περιοδικά δέχτηκαν τις δημοσιεύσεις και την ποιότητα των στοιχείων τα οποία τους δίνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα