Η απάντηση του Οικονόμου στην επίθεση της Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη

Τι είπε για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Την επίθεση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με το πώς απαντάει η Ελλάδα στην επίθεση που έκανε η Μαρία Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και αν η Αθήνα βλέπει ταύτιση Μόσχας και Άγκυρας.

«Αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυσαρεστήθηκαν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΗΠΑ» τόνισε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα υπερασπίζεται το δίκαιο, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη με την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα».

Σε ότι αφορά την νέα αποστολή όπλων της Ελλάδας στην Ουκρανία που αποκάλυψαν οι ΗΠΑ και επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι παραδίδεται τμηματικά η αποστολή αμυντικού υλικού της Ελλάδας στην Ουκρανία στη βάση της αρχικής συμφωνίας.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόκειται για «υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμων το οποίο δεν θα λείψει από τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τις δικές μας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα