Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη για το σκέτο «Μακεδονία»

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σιάτιστα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό το «Βόρεια» θα σταματήσει να χρησιμοποιείται και θα μείνει σκέτο το «Μακεδονία».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε ένα ακόμα κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Σιάτιστα ότι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με την προηγούμενη συνταγματική της ονομασία και την αποκαλούσαν Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που βάζει τέλος σε αυτό.

Ο αρχηγός της ΝΔ, όμως, έρχεται να αναιρέσει την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνθέτη ονομασία και πλέον χρησιμοποιεί το επιχείρημα των ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλέον έχουν πάρει το πάνω χέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει.

Τελικά, ποια είναι η γραμμή της ΝΔ;»

Διαβάστε επίσης