Καθημερινή ενημέρωση

Η απάτη του «μέντιουμ», που δεν μπόρεσε να… προβλέψει τη σύλληψή του

Γερή μπάζα έκανε ένας «μελλοντολόγος – πνευματιστής» από τη Φλώρινα, ο οποίος το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 κατάφερε να αποσπάσει από μία 38χρονη γυναίκα το ποσό των 95.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Η ιστορία έχει ως εξής: Για σχεδόν ένα χρόνο ο 33χρονος που εμφανίζονταν ως μελλοντολόγος – πνευματιστής κατάφερνε με απατηλό τρόπο, μέσω τηλεφώνου, να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από την εύπιστη 38χρονη. Το «μέντιουμ» είχε συνεργούς στη δράση του δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 76 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και εκβίαση κατά περίπτωση, αποκομίζοντας κάθε μήνα χρήματα από τη γυναίκα. Στις αρχές του χρόνου το ποσό έφτασε τις 95.000 ευρώ και ο 33χρονος πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει ακόμα πιο γερή μπάζα, αρχίζοντας τους εκβιασμούς προς την 38χρονη.

Κάποια στιγμή η απελπισμένη γυναίκα απευθύνθηκε για βοήθεια στο Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα και να φτάνουν στον 33χρονο «μελλοντολόγο – πνευματιστή» και τους συνεργούς του. Σε έρευνα στην οικία του 33χρονου σε περιοχή της Φλώρινας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-61- τραπουλόχαρτα χαρτομαντείας,
-1- τράπουλα,
χρηματικό ποσό -500- ευρώ,
-2- υπολογιστές,
-1- κινητό τηλέφωνο,
-1- εξωτερικός σκληρός δίσκος και
-1- φορητή μονάδα αποθήκευσης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Η δικογραφία θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαβάστε επίσης