bpbg
bpbg

Όταν ο πολιτικός «απατεώνας» καταγγέλλει…

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Αλέξης που ως πρωθυπουργός καθιέρωσε τον όρο, έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί τον Κυριάκο με χαρακτηρισμό που του ανήκει δικαιωματικά

Φουλ επίθεση και ό,τι βγει. Αυτό είναι πλέον το σύστημα που αποφάσισε να κατεβάσει στο γήπεδο ο προπονητής. Αδιαφορώντας για την άμυνα. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ειδικά μετά την ατάκα που είπε τη Δευτέρα στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είσαι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ από τη χώρα».

Προφανώς, η ασθενής μνήμη του κ. Τσίπρα δεν του επιτρέπει να θυμηθεί πως λέγεται αυτός που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με έναν νόμο κι ένα άρθρο. Ίσως σας απαντήσει ότι όντως κατήργησε το 2ο μνημόνιο για να υπογράψει ένα τρίτο ακόμη πιο σκληρό για τον λαό. Αυτά και μόνο για να καταλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας και για ποιον λόγο οι περισσότεροι πολίτες τού υπενθύμισαν την παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Πλέον, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από εδώ και στο εξής θα υπάρξει σκληρό ροκ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά στο θέμα της υγείας. Και δεν τους ενδιαφέρει στην Κουμουνδούρου εάν δεν τους ακούει κανένας. Απλά να κάνουν θόρυβο. Οπότε οι φωνές της λογικής απομακρύνονται από τη βιτρίνα και αναλαμβάνουν ρόλο οι Πολάκηδες. Αυτοί δηλαδή που δεν έχουν μάθει να μιλούν, αλλά να γρυλίζουν σαν τους Ινδιάνους που όταν έβλεπαν τους λευκούς φώναζαν «ουγκ».

Στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχουν άλλη άποψη για το ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί πως η κυβέρνηση επέδειξε σωστά και γρήγορα αντανακλαστικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν μυωπικά ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να αμφισβητεί την κρίση του πρωθυπουργού και του επιτελείου του, ενώ θεωρούν πως όσο οι μήνες προχωρούν η αμφισβήτηση αυτή θα γίνεται όλο και πιο έντονη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι μεγάλα και θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το καλοκαίρι ώστε να θωρακίσει την υγεία ενόψει του δεύτερου κύματος. Παράλληλα, την κατακρίνουν και για το θέμα των σχολείων, σημειώνοντας πως δεν έγιναν προσλήψεις και επιμένουν πως θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα ώστε να δημιουργηθούν μικρότερες τάξεις.¨

¨¨Όσο για την οικονομία, εκεί οι ΣΥΡΙΖΑίοι συνεχίζουν να επιμένουν για εμπροσθοβαρές οικονομικό πρόγραμμα όταν ακόμη και οι σύντροφοί τους από τους «53» τούς υπενθυμίζουν ότι από το περιβόητο μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ τα 22 είναι δεσμευμένα για την αποπληρωμή του χρέους και για τη λειτουργία των ΔΕΚΟ. Οπότε αν αρχίσει το αλόγιστο ξόδεμα και μας περιλάβουν οι αγορές, τότε δεν θα μπορούμε ούτε δανεικά να βρούμε, καθώς όλες οι χώρες του πλανήτη βρίσκονται υπό ύφεση, λόγω της πανδημίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα