Η Αθήνα της πορνείας και του σίσα

Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης γίνεται αντικείμενο έρευνας και σχολιασμού των ξένων ΜΜΕ. Αυτή τη φορά είναι η σειρά των New York Times, οι οποίοι κάνουν εκτενή αναφορά στη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας με τον αγοραίο έρωτα και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών να δεσπόζει.

«Πέντε ευρώ, μόνο πέντε ευρώ» λέει η Μαρία, μια φανερά ταλαιπωρημένη, βρώμικη -και ίσως ναρκομανής- ιερόδουλη στον υποψήφιο πελάτη της. Ο φωτογράφος των ΝΥΤ, Αγγελος Τζωρτζίνης, βλέπει τη νεαρή γυναίκα να τον παρακαλά για πληρωμένο σεξ, προκειμένου να βγάλει λίγα χρήματα. Η εφημερίδα κάνει εκτενής αναφορά σε ένα νέο φτηνό αλλά κάτι περισσότερο από επικίνδυνο ναρκωτικό που έχει κατακλύσει τις πιάτσες των Αθηνών -το σίσα.

«Με τη χώρα να μπαίνει στον πέμπτο χρόνο της κρίσης και την ανεργία να φτάνει το 60% στους νέους, όλο και περισσότεροι είτε άνδρες, είτε γυναίκες εκδίδονται προκειμένου να βρουν χρήματα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ερευνών ο αριθμός των ανθρώπων που πωλούν το κορμί της έχει σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times τονίζοντας πως οι ιερόδουλες κάνουν πλέον σεξ χωρίς προφυλάξεις.

«Τα θύματα βίας και βιασμών αυξάνονται ενώ μια καινούργια απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της. Ενα είδος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που ονομάζεται σίσα. Το σίσα είναι γνωστό ως η κοκαΐνη των φτωχών και φτιάχνεται από βαρβιτουρικά και άλλα συστατικά όπως αλκοόλ, χλώριο, ακόμα και οξύ μπαταρίας», καταλήγει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα