Η αυτοδυναμία στις εκλογές περνάει από τη ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ και άπαντες στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια της εμφάνισης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μότο που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στην Πειραιώς είναι ότι «η αυτοδυναμία περνάει από τη ΔΕΘ», γι’ αυτό και θέλουν μία όσο το δυνατόν πιο άρτια παρουσία τόσο στην ομιλία του στους φορείς, όσο και στη συνέντευξη Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του προέδρου της Ν.Δ. και των συνεργατών του έχουν τοποθετηθεί οι εξαγγελίες στις οποίες θα προχωρήσει σχετικά με τις κοινωνικές ομάδες που θα κρίνουν, σύμφωνα με τις μετρήσεις, την επίτευξη ή μη του στόχου της αυτοδυναμίας και στους κόλπους των οποίων υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης της δημοσκοπικής δυναμικής του κόμματος.

«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μπει στη λογική της ψεύτικης παροχολογίας του Τσίπρα. Αντιθέτως, θα μιλήσει με ειλικρίνεια και θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, έναντι κυρίως εκείνων που υποτίθεται ότι θα προστάτευε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τελικώς ήταν οι ίδιοι που επλήγησαν περισσότερο από τις πολιτικές τους. Μιλάμε φυσικά για τους ανέργους, τη νέα γενιά και τη μεσαία τάξη», επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα με τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η επιχείρηση ανάδειξης της «γαλάζιας» προοπτικής για τη χώρα και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και τη χαλάρωση -έπειτα από συνεννόηση με τους εταίρους- των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης θα αφιερώσει σημαντικό μέρος της κεντρικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη στις πρωτοβουλίες για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Ως εκ τούτου, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τους ανέργους (έχει εξαγγείλει την επέκταση του επιδόματος του ΟΑΕΔ), τις νέες οικογένειες (με αύξηση του αφορολόγητου ανά παιδί), τους χαμηλόμισθους, με κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% – και σε δεύτερο χρόνο στο 11%.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη ρητή δέσμευσή του να μη μείνει ούτε ένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, υπογραμμίζοντας την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να υλοποιήσει την αντίστοιχη προσωπική του υπόσχεση.

Διαβάστε επίσης