Η αυτοκαταστροφική βιασύνη της Φώφης για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει το Κίνημα να επιστρέψει στο όνομα, τα λάβαρα και στα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ

«Έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της». Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η αυτοκαταστροφική κίνηση της Φώφης Γεννηματά να βιαστεί να ανακοινώσει στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου της 30ής Σεπτεμβρίου το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ το φθινόπωρο του 2021, στις εκλογές που θα διεξαχθούν, όπως σαφώς αναφέρει το καταστατικό του κόμματος.

Κι όλα αυτά η κα Γεννηματά τα έκανε σε μία εποχή, όπου η εσωκομματική αμφισβήτηση έχει παγώσει, ενώ οι περισσότεροι των πολιτών αναγνώριζαν ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της διπλής κρίσης (υγειονομική και οικονομική) που βιώνουμε και ήδη αρκετοί ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι ίσως πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα στις επόμενες εκλογές. Όμως, η ανακοίνωση ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια σε συνδυασμό με το ότι η Άννα Διαμαντοπούλου θα διεκδικήσει τη γενική γραμματεία του ΟΟΣΑ με την υποστήριξη της κυβέρνησης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Και δεν είναι μόνο η συζήτηση που άνοιξε για το ποιοι θα είναι αντίπαλοι της Φώφης Γεννηματά, αλλά –το σημαντικότερο– ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουν στην άκρη το όνομα ΚΙΝΑΛ και να γίνει επιστροφή –με δόξα και τιμή– στο ΠΑΣΟΚ. Και στο όνομα και στα συνθήματα και στο σήμα και στα λάβαρά του. Και ναι μεν ο Παύλος Χρηστίδης προσπάθησε να τα μπαλώσει με τη δήλωση ότι «φτιάχνουμε το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», όμως οι περισσότεροι συμφωνούν με το άρθρο του Χρήστου Χωμενίδη ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι ανέμπνευστο όνομα, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανασύρει ευχάριστες αναμνήσεις στους περισσότερους».

Υψηλούς τόνους

Για να ξεφύγει από την όντως δύσκολη θέση, στην οποία περιήλθε για μία ακόμη φορά κατά την περίοδο της προεδρίας της σε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ανεβάσει του τόνους για τα εθνικά θέματα, εξαπολύοντας πυρά κατά των κυβερνητικών χειρισμών, στη νέα φάση της ελληνοτουρκικής έντασης που σηματοδοτεί η επανέξοδος του «Ορούτς Ρέις».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο (Real FM) για «εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις», κατηγορώντας το Μαξίμου για αμηχανία απέναντι στη «νεοθωμανική στρατηγική της Άγκυρας», ενώ ανέδειξε για πολλοστή φορά την αρνητική στάση του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες ως προς τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. «Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε και είναι φανερό γιατί. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης του Αυγούστου, τον Οκτώβριο έχουν γίνει ροζ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, κατηγορώντας το Μαξίμου για υποτίμηση της κατάστασης, κάτι που, όπως υποστήριξε, αποτυπώθηκε και στη μείωση των αμυντικών δαπανών που προβλεπόταν στον πρώτο κυβερνητικό προϋπολογισμό, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ έγινε τότε το πρώτο κόμμα που καταψήφισε τη σχετική ρύθμιση.

Διευρύνοντας την κριτική της, η κα Γεννηματά χαρακτήρισε «επικοινωνιακό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης» το αίτημα της Αθήνας για αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας στην παρούσα φάση και αφού, όπως είπε, «το Ορούτς Ρέις έχει ήδη περάσει από τα 12 ναυτικά μίλια».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για «επίσημη αποδοχή της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», καθώς δεν ανακλήθηκε η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, για «κόκκινη γραμμή στα έξι ναυτικά μίλια». Συνδέοντας, μάλιστα, το παραπάνω με το αμιγώς επιχειρησιακό κομμάτι, επεσήμανε πως «η Αθήνα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις», προσθέτοντας πως «όταν η εντολή στο στράτευμα είναι ότι θα δράσετε μόνο αν περάσουν από τα 6 ν.μ., τότε τους δένουν τα χέρια». Ίσως έτσι η κα Γεννηματά προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα