Η δεύτερη ευκαιρία για το Euro 2024 περνάει από μάχη εναντίον της Τουρκίας στην Ελλάδα

Και τώρα… η Τουρκία. H Εθνική Ελλάδας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της με 15 βαθμούς και είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξει ημιτελικό με την Τουρκία με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό πρόκρισης στο Euro 2024!

Αν η Ελληνική ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η πρωτιά στον όμιλο του Nations League της προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024. Το ένα εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γ’ κατηγορίας που είναι η Γεωργία, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Καζακστάν, πάντα σε περίπτωση που δεν περάσουν μέσω της προκριματικής φάσης.

Αν αυτό συμβεί τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 21 Μαρτίου 2024 επί ελληνικού εδάφους την Τουρκία, με τον νικητή του ζευγαριού να παίζει σε μονό τελικό (σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά από κλήρωση) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου του 2024.

Με την νίκη της επί της Βορείου Ιρλανδίας, η Ελλάδα απέκτησε πλεονέκτημα έδρας στον ημιτελικό, αφού στην άτυπη βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων της Γ’ κατηγορίας τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 15 βαθμούς, με την Γεωργία να έχει 16 και τις Τουρκία, Καζακστάν να έχουν 13.

Ως εκ τούτου θα υποδεχθεί την τρίτη καλύτερη πρώτη των ομίλων της Γ’ κατηγορίας που είναι η Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα