Η DHKP-C χτύπησε στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης

Η εξτρεμιστική κουρδική οργάνωση DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα του Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε ακόμη ένας.

Να θυμίσουμε, πως μια γυναίκα καμικάζι μπήκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, λέγοντας στα αγγλικά πως είχε χάσει το πορτοφόλι της και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στο τριώροφο κτήριο. Σε κείμενο που αναρτήθηκε ώρες μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα «Η Κραυγή του Λαού» η οργάνωση αναφέρει πως η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του κυβερνώντος κόμματος AKP για το φόνο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος υπέκυψε πέρυσι το Μάρτιο αφού παρέμεινε εννέα μήνες σε κώμα εξαιτίας τραύματος στο κεφάλι που υπέστη στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

«Είναι το ίδιο κράτος το οποίο πυροβόλησε τον Μπερκίν Ελβάν και προστατεύει τους κλέφτες υπουργούς», αναφέρεται στη δήλωση, σε μια προφανή αναφορά στην απόφαση που ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια κοινοβουλευτική επιτροπή να μην παραπεμφθούν σε δικαστήριο τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται για διαφθορά.

Τέλος, το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης