Η διαφορά του Ολυμπιακού

Άπαντες αναγνωρίζουν την αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο η διαφορά των 24 βαθμών που τον χωρίζει από τον δεύτερο, αλλά η σταθερότητα που επέδειξε σε όλη την πορεία του παρά το γεγονός ότι είχε και υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε μόνο καλύτερους παίκτες και σπουδαίο προπονητή για τη διαχείρισή τους, αλλά το κυριότερο πληρότητα. Οι Πειραιώτες έχουν το περισσότερο ολοκληρωμένο ρόστερ που βοήθησε τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει ικανοποιητικό ροτέισον σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς αυτό να βγάλει την ομάδα από τον βηματισμό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή βγήκαν Χασάν, Φορτούνης, Μπουχαλάκης και μπήκαν Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Εμβιλά.

Οι τέσσερις ομάδες που ακολουθούν δεν έχουν την ίδια πολυτέλεια. Μπορεί να έχουν, πέραν των 11 που αρχίζουν συνήθως τους αγώνες, έναν αριθμό καλών ποδοσφαιριστών, αλλά δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους βασικούς. Αποτέλεσμα; Όταν χρειάζεται να κάνουν ροτέισον υπάρχουν στιγμές που το πληρώνουν με απώλειες βαθμών.

Με την ίδια πολιτική, το έργο δεν θ’ αλλάξει ούτε τη νέα περίοδο. Εκεί που αν μικρύνει η διαφορά και χαθεί ο τίτλος θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος διαιτητής έφταιγε και αν ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα