Ποινικές διώξεις για το «μεγάλο φαγοπότι» σε βάρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα ασκήθηκαν για το «μεγάλο φαγοπότι» σε βάρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.
Το σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λεωνίδα Ρακιντζή, ο οποίος συνέταξε πόρισμα που περιλαμβάνει σωρεία ποινικά κολάσιμων “ευρημάτων” που συνθέτουν ένα ξέφρενο πάρτι δεκάδων εκατομμυρίων με δημόσιο χρήμα στη ΔΕΚΟ «Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας Α.Ε.» .

Χαρακτηριστικό είναι το ένα μόνο σκέλος του μεγάλου σκανδάλου που αφορά σε εργαζόμενους που δεν πάταγαν το πόδι τους στην εταιρεία αλλά αμείβονταν, απολάμβαναν εικονικές υπερωρίες και πλασματικές δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ!
Ακόμα σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι επιτήδειοι του ΤΕΟ μοίραζαν δουλειές χωρίς διαγωνισμούς και αγόραζαν με πόρους του ταμείου ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το σπίτι τους την ίδια στιγμή οι «λακκούβες» και η ελλιπής διαγράμμιση και σήμανση στους δρόμους ταλαιπωρούν και σκοτώνουν οδηγούς κι επιβάτες…

‘Ενδεικτικό του “πάρτι της ρεμούλας” που ήταν σε πλήρη εξέλιξη για μια ολόκληρη πενταετία (2006-2011) είναι ότι μόνο για κινητά στελεχών δαπανήθηκαν για ένα χρόνο …89.000 ευρώ !

Η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Λακαφώσης .είναι για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για :
*Απιστία στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
*Ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους
*Υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.
Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβασθεί σε ανακριτή ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες.
Επιπλέον, σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος των μελών του ΔΣ του Ταμείου, αδίκημα που αφορά στην εκ μέρους τους ανοχή διαρκούς απουσίας υπαλλήλου από την άσκηση των καθηκόντων του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα