Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της: «Πρόκληση Αυγενάκη να πάει στο Τόκιο. Καλά έκανε ο Κοντονής και πήγε στο Ρίο»

Όταν πάει ο Αυγενάκης, ως Υφυπουργός Αθλητισμού στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε υπάρχει θέμα με τις σπατάλες. Πληρώνει 19.000 ευρώ. Είναι ένας Happy traveller. Τον χλευάζουμε.

Όταν πήγε ο Κοντονής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 ήταν μία ημέρα σαν την σημερινή. Δεν ενδιαφερθήκαμε καν πόσο στοίχισε το ταξίδι εκείνο. Κι απλά, αναφέραμε την είδηση. Μέχρι εκεί. Γιατί ο Ιβάν τα είχε καλά μαζί του και τον Αλέξη. Ο Κοντονής «κρέμασε» στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» πόσο ξόδεψε;

Εμείς το ξεκαθαρίζουμε: Καλά έκανε ο Κοντονής και πήγε στο Ρίο, καλά έκανε ο Αυγενάκης και πήγε στο Τόκιο. Επικεφαλής του ελληνικού αθλητισμού και ο ένας και ο άλλος.

Απολαύστε τι γράφτηκε για τον Αυγενάκη

Το SDNA βρήκε στη «Διαύγεια» το κόστος του ταξιδιού του Λευτέρη Αυγενάκη για το Τόκιο με σκοπό «δημόσιες σχέσεις» όπως αναφέρεται και εκφράζει απορίες για τις προκλητικές σπατάλες, ενώ ο Έλληνας πολίτης υποφέρει μέσα στα κύματα της πανδημίας.

Μετά τις βόλτες με τις μηχανές Harley Davidson και τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο ΣΕΦ με πλήθος κόσμου (αλλά χωρίς μάσκες), ο Λευτέρης Αυγενάκης σε νέες περιπέτειες.

Βγάζει την στολή του easy rider για να φορέσει αυτή του Happy traveller και ως άλλος Ευτύχης Μπλέτσας να εξερευνήσει την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Θα ήταν αναφαίρετο δικαίωμα, έως και «πρέπει» θα έβαζε κανείς, να σταθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού δίπλα στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών. Δεν είναι λοιπόν, το ταξίδι το θέμα συζήτησης. Όσο το κόστος-πρόκληση για τον Έλληνα πολίτη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για δωρεάν ταξίδι και την απαραίτητη λεζάντα στις φωτογραφίες πλάι σε πιθανούς Ολυμπιονίκες σε περίπτωση που προκύψουν κάποιες διακρίσεις.

Μόνο που ο Λευτέρης Αυγενάκης πήγε καλά εξοπλισμένος, ώστε να μην του λείψει τίποτα. Από τα δημόσια ταμεία εγκρίθηκε κονδύλιο, ένα «εικοσαρικάκι» (19.840 ευρώ για την ακρίβεια) για να κάνει… δημόσιες σχέσεις!

Καλά το διαβάσατε. Για δημόσιες σχέσεις. Όχι για έξοδα διαμονής, μετακινήσεων, αλλά για το θεαθήναι. Δεν είναι δική μας εκτίμηση αυτό, ο ίδιος και το γραφείο του το περιέγραψε έτσι στη «Διαύγεια».

Αν δεν μας πιστεύετε ιδού η επίσημη απόφαση έγκρισης του κονδυλίου: Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 19.840,00 € (δέκα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα ευρώ ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Ειδικού Φορέα 1021 – 101, αναλυτικού λογαριασμού εξόδων 2420906001, οικ.ετος 2021 για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών — Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο. Καθώς επίσης για τη δαπάνη δημιουργίας βιντεομηνυμάτων και φωτογράφισης αθλητών, προς χρήση από τα social media και τα ΜΜΕ, για τις ανάγκες της ενημερωτικής καμπάνιας «ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο».

Για να το κάνουμε πιο λιανά, σε μία περίοδο που ο κόσμος ψυχορραγεί οικονομικά μετά την πανδημία, σε μία εποχή που η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά χτυπήματα, ο Λευτέρης Αυγενάκης αποδεσμεύει ένα «εικοσάρικο» από τα Δημόσια Ταμεία, για τις δημόσιες σχέσεις του στο Τόκιο, για να βγάλει φωτογραφίες και βιντεάκια αθλητών που θα χρησιμοποιηθούν για τα social media και τα ΜΜΕ, για τις ανάγκες της ενημερωτικής καμπάνιας «ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο». Μα καλά, από χρυσό είναι αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο; Υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ θα γυριστεί;

Αξίζει βεβαίως να πούμε ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι εντός του εγκεκριμένου ποσοστού διάθεσης από το αρμόδιο Υπουργείο, μάλιστα υπολείπονται άλλες 28.000 ευρώ για το 2021. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: δεν αποτελεί κοινωνικό πρόκληση σε περίοδο βαριάς ύφεσης να αποδεσμεύονται τέτοια ποσά από τα κρατικά ταμεία για δημόσιες σχέσεις και όχι για βασικές ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού;

Εμείς από το SDNA ευχόμαστε στον άοκνο Λευτέρη Αυγενάκη καλή διαμονή στην Ιαπωνία, καλές βόλτες και περιμένουμε με ανυπομονησία από τον happy traveller του ελληνικού αθλητισμού τα φωτογραφικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα που θα δικαιολογήσουν το ποσό που βγήκε από τα κρατικά ταμεία για τις δημόσιες σχέσεις που τόσο πολύ προσέχει να κάνει σε όλο τον πολιτικό του βίο.

Απολαύστε τι γράφτηκε και για τον Κοντονή

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα παρακολουθήσει από κοντά τους Έλληνες αθλητές και στη διάρκεια της Τρίτης θα επισκεφτεί το Ολυμπιακό Χωριό για να συναντήσει τα μέλη της αποστολής της χώρας μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Σταύρο Κοντονή:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Τον κ. Κοντονή υποδέχθηκαν στο αεροδόμιο “Γκαλεάο Γιομπίμ” ο Πρέσβης της χώρας μας στην Βραζιλία κ. Κυριάκος Αμοιρίδης, ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο υπαρχηγός της αποστολής κ. Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί στη διάρκεια της ημέρας το Ολυμπιακό Χωριό, προκειμένου να συναντήσει τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται ήδη στο Ρίο, να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και προετοιμασίας και να τους ευχηθεί από κοντά “καλή επιτυχία” στην προσπάθειά τους.

Πέραν του αγωνιστικού προγράμματος, που θα παρακολουθήσει, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί και με τον βραζιλιάνο ομόλογό του κ. Λεονάρντο Πιτσιάνι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα