«Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης»

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει μπαρα΄ζ επαφών ενώ θα δει και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνομιλίες  με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου περιέγραψε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αδερφό κόμμα αλλά ο Κυριάκος είναι πιο αδερφός. Καλωσορίζω τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Κύπρο», τόνισε αρχικά  πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα τα ηνία της χώρας θα είναι στα δικά σου χέρια για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη.

Στην Κύπρο περάσαμε δύσκολα, όπως και στην Ελλάδα. Τις δυσκολίες τις είδαμε ως ένα μεγάλο στοίχημα να διορθώσουμε τα λάθη και τις στρεβλώσεις και μέσα από μεταρρυθμίσεις να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, να μειώσουμε φόρους και να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα.

Αυτό είναι το κλειδί που μας οδήγησε, σήμερα η Κύπρος να έχει από τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη» είπε ο κ. Νεοφύτου.

“Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν ΔΗΣΥ και ΝΔ, τονίζοντας πως και τα δύο κόμματα έχουν ως συστατικό την έννοια της δημοκρατίας, η οποία αμφισβητείται στην Ευρώπη από τον λαϊκισμό, χαιρετίζοντας παράλληλα την οικονομική επιτυχία της Κύπρου τα τελευταία 5 χρόνια και τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει μαθήματα από αυτή.

«Είμαι εδώ για να χαιρετίσω την οικονομική πολιτική της Κύπρου που πέτυχε να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά με τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης. Το πετύχατε εσείς εδώ στην Κύπρο», είπε και πρόσθεσε:

«Το 2019 είναι έτος και εθνικών εκλογών. Είναι μια ευκαιρία για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια πολιτική που θα ελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς στο μέλλον. Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς».

«Δεν σου κρύβω ότι συγκινήθηκα την προτομή του Γλαύκου Κληρίδη στην είσοδο και δεν ξεχνώ τις πολύ στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Είχα ξεκινήσει την πορεία μου ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ από την Κύπρο. Ήταν γουρλίδικο εκείνο το ταξίδι. Πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούσα να κερδίσω», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης