Η «εκδίκηση» του Μπέου

Οι εκλογές στη Β΄ Κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Football League, έγιναν, με αποτέλεσμα την επανεκλογή του Λεωνίδα Λεουτσάκου στη θέση του προέδρου.
Λεωνίδας Λεουτσάκος

Ο Λεουτσάκος, ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, δεν έπαιζε και σπουδαίο ρόλο στα τεκταινόμενα της Ομοσπονδίας, αφού η ψήφος του στην ολομέλεια των 17 συμβούλων –όπως και των άλλων συμβούλων– είχε ουσιαστικά «καταργηθεί», αφού η ολομέλεια του συμβουλίου με καταστατική διάταξη είχε «καπελωθεί» από την 5μελή Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.

Στη φανερή όμως πλέον κόντρα της συμμαχίας Ιβάν – Μαρινάκη  με τον Μελισσανίδη, ήταν θέμα γοήτρου να αντικατασταθεί ο Λεουτσάκος –που «έγερνε» προς το μέρος του «Τίγρη»– από τον Άρη Λυχναρά του Κισσαμικού, την εκλογή του οποίου ήθελε η συμμαχία.

Και οι δύο πλευρές επιστράτευσαν όλες τις δυνάμεις και τα «πολεμοφόδια» που διέθεταν. Προ δύο ημερών ο Λ. Λεουτσάκος φάνηκε να χάνει την προεδρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδημόνων. Στην τελική ευθεία όμως κέρδισε με ψήφους 6-5 τον αντίπαλό του, με μία ψήφο άκυρη και μία λευκή.

 

 

 

 

 

Άρης Λυχναράς

Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, μία ψήφος έκρινε την προεδρία, που αν είχε αντίθετη κατεύθυνση στον προεδρικό θώκο θα καθόταν ο Λυχναράς.

Ποια ήταν η ψήφος αυτή; Ήταν η ψήφος του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος προ ετών, τον Ιούλιο του 2015,  είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το ένα σκέλος της συμμαχίας, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η υπόθεση «Koriopolis». Όπως είναι γνωστό, το 2011 η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει δίωξη και στους δύο παράγοντες.

Πόπη Παπανδρέου

Στο εκδοθέν όμως βούλευμα, το 2015, ο μεν Βαγ. Μαρινάκης είχε απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, ο δε Αχ. Μπέος είχε παραπεμφθεί σε δίκη, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία από το αξίωμα του δημάρχου Βόλου, όπου είχε εκλεγεί πανηγυρικά. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε διάσταση τη σχέση των δύο ανδρών, αφού ο Μπέος θεώρησε ότι αδικήθηκε και δεν «προστατεύτηκε» επαρκώς από τον πρώην φίλο του.

Αχιλλέας Μπέος

Αποτέλεσμα της διάστασης αυτής ήταν να συμμαχήσει με την πλευρά μιας πρώην συμμαχίας, εκείνης των Σαββίδη – Μελισσανίδη. Και ναι μεν η σχέση του Μπέου με τον Ιβάν ήταν –ίσως και να είναι– σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά όχι αρκετή δυνατή ώστε  να ψηφίσει υπέρ του κοινού υποψηφίου της νέας συμμαχίας Ιβάν – Μαρινάκη, Άρη Λυχναρά. Έτσι, με την εκλογή του Λεωνίδα Λεουτσάκου θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Αχιλλέας «εκδικήθηκε» τον πρώην φίλο του Βαγγέλη, έστω και μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού όπως προαναφέραμε η εκλογή του Λεουτσάκου ελάχιστα επηρεάζει τα τεκταινόμενα σε ΕΠΟ και Super League.

Όσον αφορά τις χαμένες ψήφους –της λευκής και της άκυρης– η συνωμοσιολογία δίνει και παίρνει. Αλλά ως γνωστόν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου. Και εν προκειμένω, της… κάλπης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα